O femeie nu se putea opri din vomitat şi nimeni nu a putut explica motivul vreme de doi ani. Tânăra, în vârstă de 23 de ani, a ajuns la spital din nou, iar de această dată s-a gândit să menţioneze un lucru important pentru starea sa de sănătate.

Timp de aproape doi ani, tânăra vizitase unitatea de primiri de urgențe aproape în fiecare lună cu aceleași simptome: greață, dureri abdominale și vărsături necontrolate.

Medicii au crezut inițial că necazurile pacientei erau cauzate de gastropareză, o afecțiune în care stomacul nu se golește corespunzător. Tulburarea digestivă afectează în mod obișnuit persoanele cu diabet, pe care această pacientă o avea.

Cu toate acestea, studiile și scanările anterioare ale sistemului său digestiv au ieșit normale, iar medicamentele prescrise pentru tratarea gastroparezei nu o ajutau.

Abia atunci când femeia a menționat că era un consumator frecvent de canabis, medicii au început să ia în considerare un nou diagnostic, potrivit unui raport publicat recent în American Journal of Case Reports.[sursa]

femeie nu se putea opri din vomitat
O femeie nu se putea opri din vomitat, deşi analizele i-au ieşit bine de fiecare dată

O femeie nu se putea opri din vomitat, iar medicii au înţeles cauza abia după 2 ani

Un indiciu cheie în acest caz au fost băile fierbinți care i-au ameliorat simptomele femeii. La una dintre călătoriile sale la Urgențe, urina pacientei a fost testată pozitiv la canabis, iar aceasta le-a spus medicilor că fuma canabis de cel puțin cinci ori pe săptămână.

Tânăra a spus că fumase cu două zile înainte de cea mai recentă vizită la spital. Dar fumatul nu i-a ameliorat simptomele. De fapt, singurul lucru care a făcut-o să se simtă mai bine a fost să facă băi fierbinți acasă.

• CITEŞTE ŞI:  Experţii explică ce se întâmplă dacă bei alcool după ce ai luat pastile şi care sunt efectele asupra organismului

Mulți oameni folosesc canabisul pentru a reduce greața, fie că este vorba de o mahmureală sau de simptomele unei boli cronice.

În doze mici, medicamentul s-a dovedit a fi eficient pentru a ajuta la tratarea grețurilor, în special pentru pacienții care fac chimioterapie.

Dar, în doze mari, nu are întotdeauna efectul scontat. În această situație, medicii și-au dat seama că medicamentul era de fapt cauza tulburărilor gastrointestinale ale pacientei.

Medicii au diagnosticat-o pe femeie cu sindromul de hiperemeză canabinoidă (CHS), o afecțiune caracterizată prin crize de greață și vărsături severe la persoanele care utilizează frecvent doze mari de canabis pentru perioade lungi de timp.[sursa]

Publicitate

Una dintre caracteristicile cheie ale CHS este că pacienții raportează că băile sau dușurile fierbinți pot ajuta la ameliorarea simptomelor. Se știe că suferinzii au petrecut ore întregi în apă fierbinte pentru a-și calma greața.

Simptomele pacientei au încetat atunci când a renunțat la canabis

În timp ce dușurile și băile fierbinți pot ajuta, singurul remediu permanent pentru CHS este renunțarea la canabis.

Odată ce a fost diagnosticată cu CHS, pacienta a primit consiliere pentru a o ajuta să renunțe la consumul de canabis. A avut succes timp de două luni, timp în care a rămas fără simptome, dar greața și vărsăturile au revenit atunci când a început să consume din nou canabis.

Autorii raportului de caz au declarat că acest caz neobişnuit subliniază importanța de a lua în considerare un istoric complet al consumului de droguri pentru toți pacienții, în special pentru cei care se confruntă cu greață și vărsături severe care se calmează doar la un duș sau o baie fierbinte.

• CITEŞTE ŞI:  Clienţii au primit 130 mil. $ după ce au băut apă îmbuteliată cu substanțe chimice toxice care au provocat pierderea controlului membrelor

Ei spun că, din moment ce consumul de canabis în scop recreativ a fost legalizat în foarte multe state în ultimii 10 ani, este posibil ca medicii să vadă mai mulți pacienți cu CHS în camerele de urgență, pe măsură ce consumul de canabis devine mai răspândit.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele