Acasă Locuri & Călătorii Acest lac are culoarea roz şi este unul dintre cele mai frumoase...

Acest lac are culoarea roz şi este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat

332
0

Este evident că există în lume o mulţime de locuri incredibile despre care încă nu se ştie, ori nu au fost suficient de mediatizate.

La fel este şi cazul unui lac…roz! La propriu!

Nisipul alb şi apa roz fac din acest loc un adevărat colţ de Rai, despre care mulţi cred că este prea frumos ca să existe în realitate şi că fotografiile postate pe Internet sunt trucate ca să arate ca şi cum ar fi desprinse dintr-o lume fantastică.

Lacul Roz este însă cât se poate de real şi există o explicaţie ştiinţifică pentru incredibila nuanţă a apei.

Un loc magic sau un colţ de Rai – aşa este descrisă una dintre cele mai frumoase plaje din lume, cunoscută ca Laguna Roz, din Mexic.

Imaginile care o înfăţişează se numără printre cele mai populare imagini de călătorie de pe Instagram, conform Huffington Post.

Oamenii nu cred că este adevărată

Nuanţa sa de poveste este privită cu neîncredere de cei care nu au văzut Laguna Roz cu ochii lor.

Mulţi oameni consideră că realitatea este mult mai puţin spectaculoasă decât locul în sine şi că fotografiile de pe Internet sunt cosmetizate, deşi nu au văzut lacul cu ochii lor.

Cu toate acestea, lacul roz de lângă satul de pescari Las Coloradas, de pe coasta Peninsulei Yucatán, în Mexic, are o culoare naturală, asigură oamenii de ştiinţă.

În funcţie de perioada anului, nuanţa poate fi mai intensă sau mai ştearsă.

Culoarea incredibilă provine de la planctonul roşu, algele şi anumiţi creveţi care elimină în apă diverse substanţe, printre care şi betacaroten, un pigment roşiatic-portocaliu.

Lacul Roz este un adevărat colţ de rai!

sursa: adevarul.ro

LASĂ UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here