Este evident că există în lume o mulţime de locuri incredibile despre care încă nu se ştie, ori nu au fost suficient de mediatizate.

La fel este şi cazul Lacului Roz!

Nu este doar o denumire. Lacul este roz la propriu.[1]

Nisipul alb şi apa roz fac din acest loc un adevărat colţ de Rai.

Despre Lacul Roz mulţi cred că este prea frumos ca să existe în realitate şi că fotografiile postate pe Internet sunt trucate ca să arate ca şi cum ar fi desprinse dintr-o lume fantastică.

lacul roz

Lacul Roz este real

Lacul Roz este însă cât se poate de real şi există o explicaţie ştiinţifică pentru incredibila nuanţă a apei.

Un loc magic sau un colţ de Rai – aşa este descrisă una dintre cele mai frumoase plaje din lume, cunoscută ca Laguna Roz, din Mexic.

Imaginile care o înfăţişează se numără printre cele mai populare imagini de călătorie de pe Instagram, conform Huffington Post.

Oamenii nu cred că este adevărată

Nuanţa sa de poveste este privită cu neîncredere de cei care nu au văzut Laguna Roz cu ochii lor.

Publicitate

Mulţi oameni consideră că realitatea este mult mai puţin spectaculoasă decât locul în sine şi că fotografiile de pe Internet sunt cosmetizate, deşi nu au văzut lacul cu ochii lor.

Cu toate acestea, laguna roz de lângă satul de pescari Las Coloradas, de pe coasta Peninsulei Yucatán, în Mexic, are o culoare naturală, asigură oamenii de ştiinţă.

lacul roz

În funcţie de perioada anului, nuanţa poate fi mai intensă sau mai ştearsă.

• CITEŞTE ŞI:  Lacul bizar din Bucegi, care apare la moartea unui om

Culoarea incredibilă provine de la planctonul roşu, algele şi anumiţi creveţi care elimină în apă diverse substanţe.

Explicația constă în faptul că rozul apei este produs de zece specii de bacterii și mai multe tipuri de alge printre care Dunaliella salina şi Halobacteria.

Una dintre speciile de bacterii, intitulată Salinibacter ruber, este responsabilă pentru mai mult de 33% din culoarea roz a apei.

Lacul Roz este un adevărat colţ de rai!

Nu este singurul lac roz din lume

Lacul Hillier, situat pe coasta de vest a Australiei, este unul dintre cele mai fascinante câteva lacuri roz de pe Pământ.

Spre deosebire de alte lacuri roz unde nuanța variază în funcție de adâncime, culoarea apei sărate din Hillier rămâne la fel de intensă chiar şi atunci când apa din lac este pusă într-un pahar sau într-un recipient transparent.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele