Jon Brower Minnoch s-a născut în anul 1941, într-un orăşel din statul american Washington. Minnoch păstrează şi în prezent titlul de cel mai gras om care a trăit vreodată.

Jon Brower Minnoch a fost supraponderal pe aproape toată durata vieţii sale. Însă abia atunci când a început să se îngraşe exagerat de mult a fost consultat de un specialist, care a constatat că tânărul are o problemă.

La vârsta de doar 12 ani, Jon Brower Minnoch cântărea 133 de kilograme. Asta înseamnă cu circa 40 de kilograme mai mult decât un pui de elefant abia născut.

Zece ani mai târziu, greutatea lui Minnoch a crescut cu încă 50 de kilograme, având o înălţime de 1,82 metri. La vârsta de 25 de ani, Minnoch cântărea deja aproape 320 de kilograme.

După alţi şapte ani, bărbatul a ajuns la o greutate de 442 de kilograme. În mod evident, acest lucru nu putea să rămână fără consecințe asupra sănătăţii sale generale.

cel mai gras om

Cel mai gras om din lume, scos din casă de 12 pompieri

Din cauza greutății exagerate, Minnoch a dezvoltat insuficiență cardiacă și edem generalizat, o afecțiune în care corpul acumulează în exces lichid extracelular. În anul 1978, bărbatul a fost internat la Spitalul Universitar din Seattle, fiind diagnosticat cu insuficiență cardiacă.

A fost nevoie de 12 pompieri și de o targă modificată pentru a-l scoate pe Jon Brower Minnoch din casă și a-l transporta la spital.

Ajuns la spital, a fost nevoie de efortul a 13 asistente pentru a-l pune pe bărbat într-un pat special. Practic, patul lui Minnoch era format din două paturi de spital normale.[sursa]

Citeşte şi:  Carol cel Nebun, regele care credea că este făcut din sticlă

Pe durata internării în spital, doctorii au estimat că Jon Brower Minnoch ajunsese la o greutate de 635 de kilograme. În plus, doctorul său credea că 400 dintre cele 635 de kilograme erau rezultatul unei acumulări de lichid în exces.

Șocat de dimensiunile neobişnuite ale lui Minnoch, doctorul i-a impus imediat o dietă strictă. Aportul caloric zilnic al lui Minnoch a fost limitat la maximum 1.200 de calorii. O perioadă, dieta a avut succes și, după un an, Minnoch a slăbit circa 420 de kilograme, ajungând la o greutate de 215 kilograme.

La acea vreme, era cea mai mare pierdere în greutate documentată vreodată.

Publicitate

Motivaţia lui Minnoch de a slăbi nu a durat prea mult timp. Patru ani mai târziu, bărbatul s-a îngrăşat din nou, ajungând la 361 de kilograme. În ciuda dimensiunii sale și a dietelor fluctuante, viața lui Minnoch era relativ normală.

În anul 1978, când a stabilit recordul pentru cea mai mare greutate, s-a căsătorit cu o femeie pe nume Jeannette.

Un alt record

În contrast cu cele 635 de kilograme ale lui Minnoch, soția sa, Jeanette, cântărea puțin peste 50 de kilograme. Acesta a reprezentat un alt record, respectiv acela de cea mai mare diferenţă de greutate între soţi. Cuplul a avut doi copii.

Din păcate, în urma unor complicații cauzate de obezitate, Minnoch a avut o viață scurtă.

La aproape 42 de ani, în anul 1983, Minnoch a murit, din cauza unui edem. La momentul decesului, bărbatul cântărea 361 de kilograme.

Totuși, moștenirea lui este încă vie, deoarece în ultimii 40 de ani nimeni nu a reușit să îi depășească recordul. Deşi de-a lungul timpului au existat mulţi oameni cu probleme de greutate, nimeni nu a reuşit să-i ia lui Jon Brower Minnoch titlul de cel mai gras om din lume.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele