Putem spune că viaţa lui Jaycee Dugard, o tânără de doar 11 ani, i-a fost furată, după ce a fost răpită şi ţinută captivă timp de 18 ani în curtea unui monstru şi a soţiei sale.

Jaycee Dugard avea vârsta de doar 11 ani în 1991, când a fost răpită în timp ce se îndrepta spre autobuzul şcolar, în zona Lacului Tahoe, din California, SUA.

Phillip şi Nancy Garrido îşi doreau o fată cu orice preţ, până într-o zi blestemată, când au zărit-o pe tânăra Jaycee, mergând cu ghiozdanul în spate.[People.com]

Phillip a împuşcat-o pe fată cu un pistol cu electroşoc şi a băgat-o în maşină, ducând-o la locuinţa sa. 

Complice lui Phillip i-a fost chiar soţia sa. Cei doi au ţinut-o pe tănără într-o colibă din curtea locuinţei lor.

Tânăra Jaycee şi curtea familiei Garrido, unde a fost sechestrată

Jaycee Dugard a fost ţinută captivă timp de 18 ani

Coşmarul fetiţei s-a întins pe o durată de 18 ani. În acest timp, a fost agresată şi abuzată în repetate rânduri de către Phillip Garrido, fiind însărcinată de două ori.

Prima dată a născut o fetiţă, pe când avea doar 14 ani. A doua fetiţă a născut-o la 17 ani. În ambele rânduri, fata a născut în condiţii greu de imaginat, fără asistenţă medicală, la locuinţa răpitorilor. A spus ulterior că naşterile au fost cele mai grele momente din viaţa sa. Totuşi, au fost singurele momente când s-a simţit fericită.

„Atunci am văzut-o. Era foarte frumoasă. Am simţit că nu mai sunt singură pe lume.” a spus Jaycee referindu-se la momentul de după prima naştere.

• CITEŞTE ŞI:  15 momente în care viaţa a imitat perfect arta

Le-a educat pe cele două fetiţe aşa cum a ştiut. A improvizat o şcoală din ce-şi amintea după cele patru clase pe care le-a terminat până să fie răpită.

Antecedentele lui Garrido

Răpirea tinerei Jaycee nu a fost prima astfel de faptă comisă de Phillip Garrido. Bărbatul a fost eliberat pentru bună purtare în august 1988, după ce ispăşise 11 din cei 50 de ani de închisoare la care fusese condamnat pentru răpirea şi violarea Katherinei Callaway Hall, în anul 1976.

Aşadar, cei 11 ani petrecuţi în spatele gratiilor, nu au avut niciun efect în vederea îndreptării comportamentului său.

Publicitate

A avut o mică afacere, însă Garrido a devenit un fanatic religios, activând într-o organizaţie denumită Dorinţa lui Dumnezeu. Această organizaţie, în mod evident, nu avea nicio legătură cu adevăratele învăţături religioase.

captivă timp de 18 ani
Imagine din curtea familiei Garrido

Cum a fost salvată Jaycee Dugard

În luna august 2009, Phillip Garrido a fost observat comportându-se în mod bizar. Fiind însoţit de două fetiţe, împărţea pliante religioase în apropiere de Universitatea Berkeley din California, atrăgând atenţia poliţiştilor.

Garrido a afirmat atunci că cele două fetiţe erau ale lui, însă din investigaţii a reieşit că bărbatul nu avea copii.

În urma unor percheziţii la locuinţa sa, a fost identificată şi salvată Jaycee, care avea 29 de ani atunci când a fost găsită de anchetatori.

Phillip Garrido şi soţia sa, Nancy

Mama lui Jaycee nu a renunţat niciodată la ideea de a-şi regăsi fiica. Rememora fiecare clipă din ziua în care aceasta a dispărut.

Îşi amintea cu ciudă că nu apucase să o sărute în acea zi, înainte de a pleca la serviciu.

„În acea dimineaţă nu am mers în camera fetelor să le sărut înainte să plec. M-am grăbit să ajung la timp la serviciu. Şi timp de 18 ani mi-am blestemat zilele că nu am mers să-mi iau rămas bun de la fetiţa mea.”, a povestit Terry, mama lui Jaycee într-un interviu.

• CITEŞTE ŞI:  Anomalia magnetică Kursk şi efectele pe care le are asupra oamenilor

Condamnarea răpitorilor

Iniţial, cei doi răpitori au pledat nevinovat în faţa instanţei, însă ulterior s-au răzgândit.

Phillip Garrido a fost condamnat la 431 de ani de închisoare.

Soţia sa, Nancy, a primit o pedeapsă de 36 de ani de închisoare.

Despăgubiri după ce a fost ţinută captivă timp de 18 ani

Povestea lui Jaycee Dugard a provocat o emoţie puternică în Statele Unite, dar şi în lume. Totuşi, cazul a discreditat, oarecum, aparatul judiciar californian.

În timp ce o ţinea captivă pe Jaycee Dugard, Phillip Garrido se afla sub control judiciar, pentru cazul de viol descris mai sus. Mai mult decât atât, poliţiştii au ratat două şanse de a o salva pe tânără. Prima în luna noiembrie 2006 şi apoi în iulie 2008.

Atunci Phillip Garrido a fost interogat de autorităţi pentru tulburarea liniştii publice, respectiv a fost cercetat pentru injurii aduse vecinilor. Statul californian, recunoscându-şi neglijenţa în acest caz, a acordat victimei o despăgubire în valoare de 20 de milioane de dolari.Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele