James Scott ar putea fi văzut ca un adevărat simbol de către bărbaţii care sunt terorizaţi de soţiile lor. Totuşi, după ce aflăm că a inundat intenţionat un oraş pentru a scăpa temporar de soţia lui, am putea crede că lucrurile au mers prea departe.[HuffPost.com]

Nu puţine sunt cazurile în care bărbaţii susţin că ar face orice pentru puţină libertate, iar soţiile lor să fie scoase din peisaj. Evident, şi reciproca este la fel de valabilă.

Totuşi, James Scott, un american din oraşul Quincy, statul Illinois a dus lucrurile la alt nivel. Trebuie să ştim că James Scott iubea foarte mult petrecerile cu prietenii. Iar soţia lui nu prea era de acord cu acest lucru.

James Scott oferind un interviu într-un tricou alb

Planul

Într-o zi, în anul 1993, dorind să petreacă fără a fi deranjat de soţia băgăcioasă, James s-a decis să scape de ea. Cel puţin temporar.

Bărbatul lucra ca voluntar la îndiguirea fluviului Mississippi, care era destul de agitat în acea perioadă. Şi-a dat seama că doar câţiva saci de nisip puşi greşit pe dig, i-ar putea rezolva problemele cu soţia, care lucra la un restaurant pe celălalt mal al fluviului Mississippi, în statul Missouri.

Şi a calculat bine acest aspect.

Dezastrul

James putea să petreacă liniştit, departe de soţie, dacă-şi ţinea gura. Dar bărbatul a apărut la televizor imediat după ce digul s-a rupt, iar o suprafaţă de circa 57.000 de metri pătraţi a fost inundată. Practic, omul a băgat oraşul sub apă.

inundat intenţionat un oraş
Oraşul şi împrejurimile au fost cuprinse rapid de apele râului învolburat

James a stârnit bănuiala autorităţilor în urma interviului, apărând într-un tricou alb, după cum putem observa în imaginea de mai sus.

• CITEŞTE ŞI:  Prima zi de muncă a unui vasluian în Bucureşti este incredibilă

Bărbatul a povestit despre cum lucra din greu la îndiguirea fluviului Mississippi, atunci când digul a cedat. A afirmat că a încercat chiar să oprească dezastrul.

Totuşi, investigatorii au remarcat că James era suspect de curat şi uscat pentru un om care tocmai se luptase cu apa învolburată a unui fluviu ieşit din matcă.

Mai mult decât atât, punctul în care digul a cedat, fusese inspectat chiar cu două ore înainte de dezastru, fiind considerat un punct stabil.

Publicitate

Suspiciunile s-au confirmat, de vină fiind tot gura de neoprit a lui James. Bărbatul s-a lăudat prietenilor, spunându-le că el a provocat inundaţia. De aici, a fost doar o chestiune de timp până când vestea a ajuns la urechile autorităţilor.Condamnat pentru că a inundat intenţionat un oraş

James Scott a fost reţinut imediat, devenind singura persoană condamnată în statul Missouri, pentru provocarea inenţionată a unei catastrofe.

James a fost condamnat la închisoare pe viaţă, fiind încarcerat la penitenciarul din oraşul Jefferson.

Deloc surprinzător, James şi soţia sa au divorţat după acest episod.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele