Atunci când Issei Sagawa a omorât-o, a dezmembrat-o şi apoi a mâncat-o pe Renée Hartevelt, în anul 1981, se împlinea un vis de o viaţă.

În anul 1981, Sagawa studia în Paris, la Universitatea Sorbona, fiind pasionat de literatură și…fete occidentale.

Issei Sagawa, pe atunci în vârstă de 34 de ani, se descria ca fiind un om slab, urât, mic de înălțime și devorator de energie.

Issei Sagawa, canibalul care şi-a mâncat prietena

Sagawa era pasionat de formele feminine, dar nu la modul sexual. Acesta, la fel cum un bărbat este atras de o femeie, era atras de carnea lor, pe care dorea să o consume.

Într-o zi o invită pe colega sa, Renée Hartevelt, o olandeză frumoasă, acasă la el sub pretextul unui studiu de literatură și îi promite că îi va servi cina.

issei sagawa canibalul

O cină în care Sagawa s-a desfătat chiar cu carnea fetei, la propriu dar și la figurat. Sagawa a împuşcat-o în ceafă, a abuzat de corpul inert după care a tranşat-o. Ulterior, a gătit carnea și a mâncat-o într-o perioadă de câteva zile.

Autoritățile franceze au descoperit cadavrul și, la scurt timp, au identificat criminalul.

După acest timp, Sagawa decide să arunce resturile într-un lac și să își continue viața bolnavă. Primele lui declarații au fost: “am vrut doar să o mănânc”, motiv pentru care polițiștii l-au trimis la o expertiză psihiatrică.

„Pur şi simplu este vorba despre un fetiş. Când un bărbat place o femeie, face tot posibilul să o vadă mai des, să o simtă aproape, să o miroase şi să o sărute. Pentru mine, mâncatul este doar o extensie a acestor dorinţe. Sincer, nu înţeleg de ce nu au toţi oamenii această dorinţă de a consuma alţi oameni”, spune Sagawa.

• CITEŞTE ŞI:  O creatură misterioasă și alte 100 de posibile specii noi, descoperite de cercetători la aproape 5.000 de metri adâncime

Marele său regret a fost faptul că nu a mâncat-o în timp ce fata era încă în viaţă. Evident, Sagawa nu era întreg la minte. Procesul său a durat doi ani, timp în care a fost arestat.

mancare canibal

Nebun cu acte în regulă

Judecătorul Jean-Louis Bruguiere a decis că Issei Sagawa, canibalul care şi-a mâncat prietena, nu are capacitate de exerciţiu, declarându-l nebun.

Publicitate

Acesta a fost deportat în Japonia, unde urma să fie închis într-o instituţie de boli mintale pentru tot restul vieţii. Doar că nu s-a întâmplat tocmai aşa. Întrucât dosarul a fost clasat de autorităţile din Franţa, cele din Japonia nu mai aveau un caz împotriva lui.

Astfel, în anul 1986, Sagawa şi-a făcut un control şi s-a externat din instituţia de boli psihice în care era ţinut. În prezent, Sagawa este liber pe străzile oraşului Tokyo şi nu pare să fi renunţat la gândul de a mânca alte persoane.

„Dorinţa de a mânca oameni devine foarte intensă în jurul lunii iunie, când femeile încep să poarte haine scurte. Chiar astăzi am văzut o fată la metrou, care avea spatele gol. Arăta superb. Când văd astfel de lucruri, mă gândesc că voi mai mânca din nou o fată până voi muri”, spune Sagawa.

issei sagawa canibalul

Celebritate

A devenit o celebritate în țara sa prin prisma faptelor sale, și a sfidat orice minte umană.

Participă la talk show-uri unde se laudă cu “aventura” sa canibală și povestește totul în detalii, la rece, încântat de fețele oamenilor rămași împietriți la auzul acestora.

A publicat cărți despre crima terifiantă și afirmă că simte o anumită atracție ciudată față de canibalism, deși promite să nu mai atace nicio persoană. Sagawa a devenit actor, întruchipând personajul unui sado-masochist în filmul Unfaithful Wife: Shameful Torture.

Principala lui ocupație, astăzi, este redactarea de recenzii pentru restaurante.

• CITEŞTE ŞI:  Lacul bizar din Bucegi, care apare la moartea unui om

Într-un interviu acordat japantoday.com, canibalul explică motivul faptei sale: “Când mă gândesc la Renée nu înțeleg de ce am făcut-o. Dar am vrut să o mănânc. Am realizat că pentru a o mânca, mai întâi trebuie să o omor”.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele