Incendiul de la fabrica de whiskey din Dublin, din anul 1875, aproape că a distrus întreg oraşul, însă, ca prin minune, nimeni nu a fost rănit de flăcări.

Au existat victime, 13 oameni pierzându-şi vieţile în urma acestui incendiu, însă nu din cauza focului sau a fumului dens.

În data de 18 iunie 1875, la fabrica de whiskey Malone’s Malt House a pornit un incendiu. Circa 600.000 de litri de băuturi alcoolice se aflau în depozit, iar incendiul s-a exstins rapid.

Flăcările au ajuns la butoaiele din lemn în care se aflau băuturile alcoolice, cauzând o serie de explozii.[Irish Times]

Incendiul de la fabrica de whiskey s-a extins rapid în oraş

Un râu de whiskey s-a format pe străzile Dublinului, iar focul s-a extins. Nu era neobişnuit ca oamenii să-şi ţină animalele în oraş, iar o panică generală s-a stârnit în rândul acestora. Porci, capre, bovine şi alte animale alergau disperate printre flăcări, pe străzile inundate de whiskey.

Ajustând nivelul inflaţiei, pagubele cauzate de acest incendiu devastator s-au ridicat la circa 6 milioane de euro.

Incendiul de la fabrica de whiskey din Dublin a avut victime, însă nu din cauza focului

Dacă unii încercau să-şi salveze proprietăţile sau animalele din calea focului, alţii au găsit o bună oportunitate de a profita de râul de whiskey care s-a format.

În jurul orei 22:00, „râul” avea o adâncime de circa 15 cm şi se întindea pe o lungime de aproape 400 de metri, între străzile Mill şi Coombe. Astfel, iubitorii de alcool au decis să guste din preţioasa băutură care curgea pe străzile murdare ale oraşului.

• CITEŞTE ŞI:  Am primit un bilet de despărţire cam ciudat azi şi nu ştiu ce să fac

„Oamenii au început să adune băutura de pe străzile murdare folosind oale, farfurii şi alte vase. Oricât de dezgustător ar părea, unii au fost văzuţi în timp ce-şi foloseau cizmele pe post de pahare, din care consumau băutura care curgea pe stradă.” – fragment din ziarul The Irish Times, din data de 21 iunie 1875.

În mod surprinzător, nicio persoană nu a murit din cauza flăcărilor sau a fumului dens.

Totuşi, 13 persoane şi-au pierdut vieţile după ce au băut prea mult whiskey de pe jos. Alte 24 de persoane au fost internate în spital în urma intoxicaţiei cu alcool.

Publicitate
Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele