Gemenii Jim, cum sunt cunoscuţi cei doi bărbaţi, au fost separaţi la naştere, însă s-au reîntâlnit la vârsta de 39 de ani.

Încă de la începutul vieţii lor, coincidenţele au început să apară.

Când au fost daţi spre adopţie, în anul 1940, părinţii adoptivi ai fiecăruia dintre ei i-au numit pe ambii „James”.

Crescând, amândurora li s-a zis Jim.

Ambele familii adoptive, Lewis şi Springer, ştiau că fiul lor are un frate geamăn, însă nu au luat niciodată legătura între ele, deşi locuiau la circa 70 de kilometri distanţă.

Gemenii separaţi la naştere au avut vieţi identice

Deşi drumurile lor s-au despărţit, vieţile lor au curs în acelaşi mod.

Ambii băieţi au avut câte un căţel, pe care l-au numit Toy (trad. eng. Jucărie). La şcoală, ambii au avut o înclinaţie către matematică şi sculptura lemnului, însă au avut probleme la gramatică.

gemenii separaţi la naştere
Gemenii Jim

Dacă copilăriile lor au fost presărate cu astfel de coincidenţe, lucruri cu adevărat bizare s-au întâmplat ulterior.

Ambii băieţi Jim au fost căsătoriţi de două ori. Prima dată, ambii s-au căsătorit cu câte o femeie pe nume Linda.

Când mariajul nu a mai funcţionat, cei doi au divorţat şi au cunoscut alte femei, ambele pe nume Betty, cu care s-au şi căsătorit.

Atât Jim Lewis, cât şi Jim Springer au avut câte un fiu cu soţiile lor. Pentru ca totul să fie extrem de bizar, ambii şi-au numit copiii James Alan (în cazul lui Jim Springer, a fost James Allan).

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Pascaline, calculatorul lui Pascal, inventat în urmă cu 380 de ani

Ambii gemeni erau fumători înrăiţi şi fumau aceeaşi marcă de ţigări. De asemenea, cei doi conduceau aceeaşi marcă de autoturism – câte un Chevrolet.

Amândoi lucrau în domeniul securităţii, Jim Lewis a fost agent de pază, în timp ce Jim Springer a devenit ajutor de şerif.

Ambele familii mergeau în vacanţe pe aceeaşi plajă din Florida, un lucru bizar, având în vedere că în SUA sunt mii de plaje pe fiecare coastă.

Niciunul dintre cei doi fraţi nu bănuia că astfel de coincidenţe pot avea loc.

Întâlnirea

În anul 1977, Jim Lewis s-a gândit să încerce să ia legătura cu fratele său. A reuşit să afle detalii despre el de la arhiva Judecătoriei din Lima, Ohio.

Cei doi au luat legătura telefonic, iar apoi au decis să se întâlnească.

În data de 9 februarie 1979, gemenii Jim s-au reîntâlnit după 39 de ani. Când detaliile fascinante privind coincidenţele din vieţile lor au ieşit la lumină, cei doi au devenit subiect de studiu pentru oamenii de ştiinţă.

Un studiu condus de dr. Thomas Bouchard, de la Universitatea din Minnesota, a concluzionat că istoricul medical şi undele cerebrale ale celor doi erau aproape identice.[sursa]

De asemenea, testele de personalitate ale celor doi au avut rezultate similare.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele