Dacă cel mai rău coșmar pe care l-aţi avut vreodată e un sunet, atunci „fluierul aztec al morţii” s-ar putea încadra în această categorie.

Aztecii datează în istorie ca fiind un popor de războinici, în secolul al XVI-lea au supus aproape toată America și au format un imperiu cu râuri de sânge și sacrificii umane.

Descoperirile arheologice au arătat că secretele aztecilor în materie de nimicire a inamicilor nu însemna doar vitejie și suliță.

Fluierul aztec este un exemplu perfect. Acest instrument creează un țipăt groaznic, de parcă o mie de suflete ar fi torturate în acelaşi timp. [The Vintage News]

Ascultați însă pe propriul risc, întrucât, odată auzit, acest sunet neplăcut nu poate fi uitat.

fluierul aztec

Fluierul aztec, instrument de tortură psihologică

Istoria îi numește canibali, barbari, iubitori ai poligamiei și ai sclaviei. Iar ceea ce îi definește este războiul și sacrificiile umane.

Totuşi, nu întotdeauna la luptă se mergea doar cu arme primitive din piatră.

Aztecii apelau deseori la metode de intimidare pe câmpul de luptă și pentru asta au inventat ”fluierul morții”.

Avea forma unui craniu cu gura deschisă. Sunetul scos de dispozitiv este unul insuportabil pentru ureche.

Unul dintre aceste artefacte a fost găsit sub Mexico City în anul 1999, fiind prins între degetele unei victime sacrificate acum 650 de ani, în ruinele unui templu aztec.

Artefactul identificat în anul 1999

S-a crezut că sunt jucării

La acea vreme, arheologii au confundat artefactele cu jucării antice.

Publicitate

A durat 15 ani înainte ca cineva să sufle cu adevărat în acel instrument vechi. Sunetul i-a îngrozit pe toţi cei care au fost acolo.

• CITEŞTE ŞI:  Coincidenţă bizară: latitudinea Marii Piramide din Giza este aceeași cu viteza luminii

Pentru o experienţă mai intensă, folosiţi căştile şi volumul ridicat pentru a asculta sunetul produs de fluierul aztec al morţii:

Acesta este sunetul unui singur fluier.

Dar imaginaţi-vă cum sună sute de fluiere în acelaşi timp şi ce efect au asupra inamicilor.

Deși nu este un arheolog, inginerul mecanic Roberto Velasquez și-a petrecut timpul în studiul acestor fluiere.

El a spus că fluierele nu sunt un instrument comun și că ar fi putut fi realizate pentru sacrificii (la îndrumarea sufletului spre viața de apoi) sau pentru război, unde sunetul a sute de fluiere i-ar fi putut îngrozi pe adversarii azteci.Unii experți consideră că aceste instrumente ar fi fost folosite pentru a trimite creierul uman într-o stare de vis și, astfel, pentru a trata anumite boli.

Având în vedere acest lucru, fluierele ar putea fi folosite actualmente în cercetarea efectelor sunetelor asupra bătăilor inimii și a stărilor de conștiință.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele