Floyd Bledsoe a trăit un adevărat coşmar vreme de 15 ani, fiind trimis după gratii pe nedrept, pentru o crimă pe care nu a comis-o.

Floyd s-a născut în anul 1977 și a crescut într-o familie săracă din statul american Kansas. A avut trei frați, printre care şi Tom Bledsoe, care era cu doi ani mai mare decât el. Aceştia au avut parte de o copilărie dificilă, tatăl lor fiind un alcoolic violent.

Floyd s-a căsătorit cu o tânără pe nume Heidi, în anul 1990 şi aveau doi copii împreună. Viaţa lui părea să decurgă bine, în ciuda copilăriei dificile. Heidi avea o soră, pe nume Camille Arfmann, care a locuit o vreme alături de cei doi soţi.

În data de 5 noiembrie 1999, Camille Arfmann, care avea 14 ani la acea vreme, a dispărut după ce a ieşit de la școală. Corpul său a fost găsit două zile mai târziu, îngropat în apropierea casei părinților lui Tom și Floyd Bledsoe. Fata fusese împușcată de mai multe ori. Ulterior, s-a stabilit că fusese și violată.[sursa]

Floyd Bledsoe a fost acuzat de fratele său

Tom Bledsoe, fratele mai mare al lui Floyd, a mers la poliție și a mărturisit crima. El însuşi i-a condus pe anchetatori la locul unde a îngropat corpul fetei și le-a predat arma folosită la crimă.

În ziua următoare, Tom Bledsoe și-a retras mărturia și a spus că Floyd Bledsoe este cel care a ucis-o pe fată. A susținut că fratele său l-a amenințat cu arma și l-a obligat să-și asume vina. În aceeaşi zi, Floyd a fost arestat şi acuzat de omor şi viol.

• CITEŞTE ŞI:  Copilul care a murit luptându-se cu un terorist, salvând viaţa colegilor săi

În luna iulie 2000, Floyd Bledsoe a fost judecat pentru crimă. Singura dovadă împotriva lui era mărturia fretelui său, care a declarat că l-ar fi șantajat ca să-și asume vina. Alte dovezi care ar fi putut să-l exonereze pe Floyd Bledsoe și să-l incrimineze pe Tom Bledsoe au fost ignorate de anchetatori.

Floyd Bledsoe a fost găsit vinovat la proces și a fost condamnat la închisoare pe viață. A contestat decizia, însă apelul său a fost respins.

floyd bledsoe
Camille Arfmann şi Floyd Bledsoe

Declarat nevinovat după 15 ani de închisoare

În anul 2015, una dintre contestaţiile şi solicitările lui Floyd au fost admise de un judecător. Acesta a cerut efectuarea unor teste ADN, iar rezultatele au arătat că Tom era sursa probabilă a spermei găsite în corpul victimei.

Tot în acel an, Tom a recunoscut din nou crima într-un bileţel lăsat înainte de a se sinucide. După ce s-a aflat rezultatul testelor ADN, Tom nu a mai suportat presiunea şi a decis să-şi ia singur viaţa.

În total, Tom a lăsat trei bileţele, scriind pe acestea: „Am făcut sex cu ea și am ucis-o” şi „Floyd este nevinovat”. De asemenea, a împărtășit detalii despre crimă pe care numai ucigașul le-ar fi cunoscut, potrivit autorităților. Acuzațiile împotriva lui Floyd au fost retrase în cursul aceluiaşi an, fiind eliberat din închisoare.

Publicitate

Ulterior s-a aflat că şi anchetatorii au avut o parte din vină. Au ascuns mai multe declaraţii care îl incriminau pe Tom. Printre acestea, o declaraţie a unui martor care a văzut o mașină asemănătoare cu cea a lui Tom în apropierea locului unde a fost găsit corpul lui Camille Arfmann. Un alt martor a văzut o persoană asemănătoare cu Tom cumpărând muniție de 9mm înainte de crimă. De asemenea, un alt martor a văzut o persoană asemănătoare cu Tom aruncând o pungă de plastic într-un râu după comiterea crimei. Nu este clar de ce au fost ignorate aceste dovezi.

• CITEŞTE ŞI:  Karl Denke, criminalul canibal care vindea bucăţi din victimele sale

Timp de 15 ani, Floyd a fost nevoit să stea după gratii, pentru o crimă cumplită, pe care nu el a comis-o. În tot acest timp soția sa, Heidi, care credea că Floyd i-a abuzat şi ucis sora, a divorțat de el și apoi s-a recăsătorit. Cei doi fii ai lor erau foarte mici atunci când Floyd a fost arestat și nu și-au mai văzut tatăl timp de aproape 16 ani. De asemenea, părinții lui au încetat să-i mai vorbească și l-au crezut vinovat de crimă.

În anul 2022, autorităţile comitatului Jefferson au convenit să plătească o despăgubire de 7,5 milioane de dolari lui Floyd. Decizia a devenit definitivă în anul 2023. Floyd Bledsoe va primi inițial 1,5 milioane de dolari, iar restul banilor vor fi plătiți pe parcursul următorilor 10 ani.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele