Josephine Myrtle Corbin, femeia cu patru picioare, s-a născut în anul 1868, în SUA. Povestea sa a uimit deopotrivă societatea şi lumea medicală. Totuşi, Josephine a dus o viaţă normală şi chiar a avut copii.

În ciuda diverselor legende, poza în care apare o fată cu patru picioare este reală. Cazul lui Josephine Myrtle Corbin apare consemnat în revista “British Medical Journal” în anul 1889.[ATI]

Femeia cu patru picioare

Născută în mai 1868, în statul american Tennessee, fata suferea de polimelie. Josephine avea două pelvisuri separate, unul lângă altul, de la talie în jos, ca urmare a divizării axei corpului ei în timpul dezvoltării. Fiecare dintre picioarele ei interioare mai mici era asociat cu unul dintre picioarele ei din exterior. Deşi putea să-şi mişte picioarele din centrul pelvisului, aceasta nu le putea folosi însă atunci când mergea.

În rest, Josephine era perfect sănătoasă. Chiar şi naşterea sa a fost una fără probleme, după cum a povestit chiar mama ei. Totuşi, anomalia sa atrăgea la vremea respectivă mulţi curioşi. Mai ales că trebuia să poarte haine speciale și să folosească un scaun cu rotile pentru a se deplasa.

Astfel, în anul 1881, pe când a împlinit 13 ani, Josephine s-a alăturat unui circ. Vizita diverse oraşe din ţară, iar aceste spectacole bizare îi aduceau circa 450$ pe săptămână.

Josephine Myrtle Corbin, femeia cu patru picioare

S-a căsătorit şi a avut copii

La vârsta de 18 ani s-a retras din lumea circului, după ce s-a îndrăgostit. Pe când avea 19 ani, tânăra s-a căsătorit medicul Clinton Bicknell. Deşi prima sarcină a pierdut-o, iar doctorii nu-i dădeau mari şanse de a mai face copii, cei doi au avut împreună patru fete şi un băiat.

• CITEŞTE ŞI:  Cele mai cunoscute metode de renunţare la fumat

În anul 1928 a suferit o infecţie cu streptococ la nivelul pielii. În ziua de azi, antibioticele rezolvă rapid o astfel de infecţie. Pe atunci, însă, aceasta era fatală.

Myrtle Corbin împreună cu soţul său şi una dintre cele patru fiice

Josephine a murit în data de 6 mai 1928, la vârsta de 60 de ani, în Texas, din cauza unei pneumonii, fiind înconjurată de familie. Corpul ei a fost donat științei și a fost examinat de anatomistul Robert W. Shufeldt.[sursa]

Povestea femeii care în ciuda ”ciudățenilor” nu numai că şi-a găsit drept soţ un doctor, dar a avut şi cinci copii, fascinează și astăzi. Rude îndepărtate ale lui Josephine Myrtle Corbin trăiesc şi în prezent în SUA.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele