Atunci când auzim de oameni cu două capete şi alte asemenea lucruri, ne gândim inevitabil la basmele copilăriei.

În realitate, aceste cazuri există, fiind vorba de mutaţii genetice rare.

Când gemenele siameze Abigail şi Brittany Hensel s-au născut, nimeni nu se aştepta să trăiască mai mult de câteva zile.

Ele au în prezent 33 de ani şi sunt sănătoase, în ciuda faptului că au un singur corp cu două capete.

Fetele au emoţionat lumea întreagă cu povestea lor, atunci când au apărut, în anul 1996, la The Oprah Winfrey Show şi apoi pe coperta revistei Life.

De atunci, au avut o viaţă normală, liniştită, în Minnesota, până când au acceptat să apară într-un documentar pentru TLC, la 16 ani. Postul de televiziune le-a oferit recent şi propriul reality-show, „Abby and Brittany”.

femeia cu doua capete
Gemenele au o viaţă obişnuită

Gemenele Hensel s-au născut, pe 7 martie 1990, iar doctorii i-au avertizat pe părinţii lor, Patty, o asistentă medicală, şi Mike, tâmplar şi peisagist, că nu vor supravieţui peste noapte. Medicii s-au înşelat.

Unii se referă la gemene folosind expresia „femeia cu două capete”. În realitate, însă, cele două fete reprezintă cea mai rară formă de gemeni siamezi. Doar 1 din 40.000 de perechi de gemeni sunt siamezi, şi doar 1% supravieţuiesc după primul an.

Surorile aparțin grupului de gemeni siamezi numit parapagus, care sunt uniți pe lateral. Fiecare poate controla câte o mână și câte un picior, ceea ce le-a permis să învețe coordonarea mișcărilor împreună pentru a se putea deplasa

• CITEŞTE ŞI:  Cazul înfiorător al femeii care a născut în mormânt

În trecut, această malformaţie era considerată a fi mâna diavolului, pentru că nimeni nu putea explica acest fenomen. Unul dintre cele mai teribile cazuri a fost cel al omului cu două feţe.

Distribuiţia organelor

În partea superioară fetele au organe distincte:

Publicitate
 • două coloane vertebrale, care se unesc la pelvis;
 • două inimi;
 • doi sâni;
 • două esofaguri;
 • două stomacuri;
 • trei rinichi;
 • patru plămâni – din care doi sunt uniţi;
 • un ficat;
 • un sistem circulatoriu comun;
 • sisteme nervoase parţial comune;
 • un set de organe reproducătoare.
 • două picioare.

De la talie în jos, fetele împart corpul, inclusiv organele precum intestinele, vezica urinară şi organele reproducătoare. Cele două surori s-au născut cu trei braţe, însă unul dintr ele a fost îndepărtat chirurgical.

Deşi Brittany, aflată în partea stângă, nu simte nimic pe dreapta, iar Abigail, aflată în dreapta, nu simte nimic în partea ei stângă, îşi mişcă braţele şi picioarele instinctiv, de parcă ar fi coordonate de o singură persoană, chiar şi atunci când scriu.

Un lucru curios a fost atunci când au dat examenul pentru obţinerea permisului de conducere. Gemenele au dat testul de două ori, atât pe cel scris, cât şi pe cel practic. De asemenea, Abby și Brittany au absolvit Universitatea Bethel și au început o carieră ca profesoare de matematică la o școală primară. Deși au obținut două diplome, ele primesc doar un salariu.

Cel mai impresionant, gemenele au personalităţi diferite şi gusturi diferite.

Cu ce se ocupă în prezent femeia cu două capete

Abby şi Brittany sunt profesoare de matematică.

Acestea predau la clasa a cincea, deşi în trecut îşi doreau cariere diferite.

• CITEŞTE ŞI:  Războiul Emu, unul dintre cele mai ciudate conflicte armate din istorie
Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele