Farah Ann Abdul Hadi este o multiplă campioană la gimnastică, în vârstă de 25 de ani, care a fost criticată de liderii religioşi din ţara sa natală, Malaysia, pentru felul în care se îmbracă la competiţii.

La ultima participare a sa la o competiţie importantă, la Jocurile Asiei de Sud-Est, Farah Ann a câştigat 6 medalii, din care două de aur.

Totuşi, gimnasta nu a fost primită în ţară aşa cum se cuvine. În ciuda performanţelor, a primit numeroase comentarii privind ţinuta sa din timpul competiţiilor.

Grija liderilor religioşi din ţara sa a fost aceea că tânăra şi-a expus prea mult auratul.

Farah Ann Abdul Hadi

Aurat este un cuvânt islamic, care descrie acele părţi ale corpului care nu trebuie expuse altor persoane, mai ales celor de sex opus. Clericii au considerat că tânăra nu respectă valorile islamiste şi că a pus sportul deasupra învăţăturilor religioase.

Campioană la gimnastică criticată de clerici

„Gimnastica nu este pentru femeile musulmane. În mod clar, acestea îşi expun auratul, iar a-ţi afişa forma corpului este un lucru interzis în Islam.” a declarat Harussani Zakaria, un reprezentant al clerului. [Telegraph.co.uk]

Preşedinta Asociaţiei Naţionale a Tinerilor Musulmani, Roszida Kamaruddin, consideră că femeile nu ar trebui oprite din practicarea sporturilor.

Totuşi, mai spune aceasta, valorile islamice ar trebui să reprezinte o prioritate, fapt pentru care femeile musulmane ar trebui să poarte întotdeauna haine care să le acopere tot corpul, chiar şi în timpul competiţiilor.

Farah Ann, în timpul unei competiţii

Ce face tânăra greşit

Răspunsul: absolut nimic.

Farah Ann poartă acelaşi tip de costum pe care îl poartă orice gimnastă.

• CITEŞTE ŞI:  10 preşedinţi americani, înainte şi după terminarea mandatului

Acesta este conceput în aşa fel încât să nu prezinte un pericol în momentul desfăşurării exerciţiilor, precum şi să asigure o mobilitate necesară performanţei.

Publicitate
Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele