Potrivit proiectului de revizuire a Constituţiei privind redefinirea familiei, „familia este definită drept căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Proiectul inițiat de Coaliția pentru Familie, organizaţie care a strâns circa 3 milioane de semnături prin ţară, iar în zilele de 06-07 octombrie 2018 are loc Referendumul pentru revizuirea Constituţiei.

Camera Deputaţilor a adoptat, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”împotrivă” şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

De partea cealaltă, această iniţiativă are şi contestatari, care susţin că este dreptul fiecăruia să aleagă alături de cine îşi trăieşte viaţa şi că o lege nu va face pe nimeni să-şi schimbe convingerile.

[totalpoll id=”18627″]

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Lady Jane Grey, regina celor nouă zile şi sfârşitul său dramatic la doar 17 ani

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele