Elon Musk pune la cale un plan pentru a duce un milion de oameni pe Marte. Miliardarul a vorbit de mult timp despre ambițiile sale de a coloniza Planeta Roșie și a declarat anterior că el crede că oamenii vor ajunge pe ea până în anul 2029.

Inițial, compania sa SpaceX dorea să vadă oameni aterizând pe Marte în anul 2024, dar Musk a amânat această așteptare în 2020, spunând că este „foarte încrezător” că firma ar putea ateriza acolo în „aproximativ șase ani de acum încolo”.

Asta deși a recunoscut anterior că s-ar putea ca primii oameni care vor merge să nu poată supraviețui. Vorbind în anul 2021 despre acest subiect, el a spus: „S-ar putea să muriți, va fi inconfortabil și probabil că nu va avea mâncare bună”.

Reiterând cât de periculos va fi probabil, a continuat: „Sincer, o grămadă de oameni vor muri probabil la început”. Musk a continuat spunând că va fi o „călătorie dificilă și periculoasă din care s-ar putea să nu te întorci în viață”.[sursa]

Sună grozav, nu-i așa?

Elon Musk pune la cale un plan
Elon Musk pune la cale un plan pentru a trimite un milion de oameni pe Marte

Elon Musk pune la cale un plan pentru a trimite 1 milion de oameni pe Marte

Și, deși în ultimele luni a fost tăcut cu privire la orice plan de a trimite oameni pe Marte, Elon Musk a împărtășit recent pe platforma X că încă „lucrează la un plan”.

Miliardarul a spus: „Elaborăm un plan pentru a trimite un milion de oameni pe Marte. Civilizația trece de Marele Filtru al unei singure planete doar atunci când Marte poate supraviețui chiar dacă navele de aprovizionare de pe Pământ nu mai vin”.

Marele Filtru, un termen inventat de economistul Robin Hanson, este ideea că o specie va ajunge să se confrunte cu o barieră în calea supraviețuirii, cum ar fi schimbările climatice sau un război nuclear care să ne elimine pe toți.

• CITEŞTE ŞI:  Tarrare, cel mai flămând om din istorie, care nu se putea opri din mâncat

Musk sugerează că singurul mod în care oamenii pot evita acest lucru pe Marte este să se asigure că oamenii pot supraviețui acolo fără a fi nevoiți să se bazeze pe cei de pe Pământ pentru aprovizionare.

Vorbind la o conferință virtuală „Oameni pe Marte” în anul 2020, miliardarul a spus: „A ajunge pe Marte, cred, nu este problema fundamentală. Problema fundamentală este construirea unei baze, construirea unui oraș pe Marte care să se autosusțină. Vom construi o uzină de propulsoare, o bază inițială pe Marte – Mars Base Alpha – și apoi o vom aduce în punctul în care va fi autosuficientă.”

„Vreau să subliniez faptul că acesta este un lucru foarte greu și periculos, dificil, nu este pentru cei slabi de inimă. Sunt șanse mari să muriți, va fi greu, dar va fi destul de glorios dacă va funcționa.”

Publicitate

De asemenea, şi NASA caută voluntari pentru misiuni de simulare a vieţii pe Planeta Roşie, în vederea înţelegerii problemelor cu care viitorii astronauţi s-ar putea confrunta pe Marte.

Cred că deocamdată voi rămâne aici, pe Pământ, mulțumesc.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele