Deseori acuzăm dureri în zona abdominală, în diferite părţi. Dar ştim care este problema?

Nu ştim cu exactitate dacă avem probleme cu ficatul, cu pancreasul sau este vorba despre o simplă febră musculară. E timpul să localizăm corect durerile!

În abdomen se află cele mai multe organe care se ocupă cu digestia şi absorbţia alimentelor.

Organele localizate in abdomen sunt: ficatul si caile biliare, splina, pancreasul, duodenul, stomacul, intestinul subtire, intestinul gros, aorta, rinichii, vena cava inferioara, vezica urinara, glandele suprarenale, ovarele, uterul si prostata.

Consultă harta durerilor abdominale în graficul de mai jos şi vezi ce înseamna durerea în fiecare zonă marcată.

Harta durerilor abdominale

1. Dacă simti durere in hipocondrul drept, inseamna ca te inteapa fierea. E posibil ca lobul drept al ficatului sa se fi imbolnavit. Mai in profunzime se afla rinichiul drept.

2. În zona epigastrului se află splina, o parte din stomac si rinichiul stang. Daca simti senzatia de disconfort in aceasta zona a corpului unul din aceste organe este afectat.

3. În flancul drept se afla colonul (intestinul gros) ascendent. Cele mai frecvente boli pe care le gasim la intestinul gros sunt polipii, parazitozele intestinale, cancerul de colon, hemoroizii, abcesul anal, constipatia obisnuita sau flora intestinala dezechilibrata.

4. Durerile resimţite in zona mezogastrului au legatura cu pancreasul, intestinul subtire si colonul transvers. Parazitozele pot afecta si intestinul subtire.

5. În flancul stang se gasesc colonul descendent si ureterul stang (acel canal prin care urina ajunge de la rinichiul stang la vezica urinara).

• CITEŞTE ŞI:  Piperul de Sichuan, condimentul minune utilizat de mii de ani, apreciat şi de celebrul Sherlock Holmes. Iată 10 beneficii ale acestui condiment

6. Dacă te doare in zona fosei iliace drepte, e foarte probabil sa ai probleme ovariene sau necazuri cu apendicele. Si fundul intestinului gros, cecul, aflat in aceasta zona, se poate imbolnavi.

Publicitate

7. În hipogastru sunt localizate vezica urinară, rectul şi uterul.

8. Dacă simti disconfort în fosa iliaca stanga, ai probleme cu uterul stâng sau intestinul gros.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele