La toate emisiunile interesante de pe canalele educative, precum Discovery, History sau National Geographic, auzi îndemnul „Copii, să nu încercaţi asta acasă!”. Probabil că realizatorii nu au anticipat existenţa unui adult care a distrus jumătate de oraş încercând să pună în practică ce a văzut la TV.

John Gomes, un bărbat din oraşul american Cohoes, nu a prevăzut că încercarea lui de a-şi făuri o sabie în spatele blocului, folosind un butoi metalic pe post de cuptor, ar putea merge prost.

Inspirat de emisiunea „Forged in fire” (Arme făurite în foc), de pe History Channel, bărbatul s-a decis să-şi făurească o sabie.[sursa]

Totodată, era nemulţumit de preţurile mari ale săbiilor din magazine.

Evident, bărbatul nu avea echipamentele necesare. Cum ar fi un cuptor şi un spaţiu închis. Avea doar un apartament într-un bloc, o curte exterioară şi un butoi din oţel.

Din păcate, era o zi în care vântul bătea destul de puternic. Focul făcut în butoi nu era atât de puternic pentru a topi fierul ce urma să se transforme în sabie.

Astfel, John a mutat butoiul mai aproape de clădire, pentru a feri butoiul de suflul vântului. Clădirea avea o structură din lemn, ca mai toate clădirile din oraş.

De aici ne putem imagina ce s-a întâmplat mai departe.

A distrus jumătate de oraş

Clădirea a fost cuprinsă de foc, iar vântul puternic a răspândit flăcările foarte repede.

În final, focul a distrus 28 de clădiri din oraş, incluzând biblioteca şi biserica.

Ca prin minune, nicio persoană nu a fost rănită, întrucât totul s-a întâmplat în timpul zilei. Totuşi, multe afaceri au fost distruse şi zeci de familii au rămas pe drumuri.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  30 de săruturi atât de nereuşite, încât te vei simţi tu ciudat

John Gomes a fost condamnat la un an de închisoare şi plata daunelor în valoare de 620.000 $.

Acum sigur nu-şi permite o sabie.

Dar, mai rău de atât, cum poţi da ochii cu vecinii şi prietenii, după ce i-ai lăsat pe drumuri?

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele