Începând cu această iarnă, brand-ul Nokia va dispărea complet de pe piață. În septembrie 2014, Nokia și Microsoft au finalizat tranzacția prin care americanii cumpără divizia mobilă și din iarnă nu vor mai folosi numele companiei finlandeze.

Probabil că nu există persoană care să nu fi avut un telefon marca Nokia, mai ales în perioada când ne bucuram la un 3310 ca Arșinel la organe interne.

Vreme de mulți ani, această companie a fost liderul mondial pe piața telefoanelor mobile. Nokia 1100 a fost vândut în 200 de milioane de unități, fiind cel mai bine vândut telefon din toate timpurile.

În jurul acestor telefoane s-a creat un veritabil mit printe tineri, datorită bateriei ce avea o autonomie sporită dar și a rezistenței acestora la șoc. Însă Nokia nu a știut să-și dezvolte noi prototipuri, pierzând astfel teren în fața tăvălugului Apple și Samsung.  Ceea ce a dus ca în 2011 Nokia să semneze un acord cu Microsoft pentru ca telefoanele sale să ruleze cu Windows Phone, un sistem de operare la început de drum, incomparabil cu forța Android-ului.

Nokia va rămâne pentru mulți o nostalgie, o amintire din trecut, o marcă dispărută în neant, ca guma Turbo, Aro, Trabant, tenişii de Drăgășani sau sucul Tropicana.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Matca poate supraviețui sub apă timp de o săptămână, arată un studiu fascinant

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

1 Comentariu

  1. Nokia, Nokia, Nokia…. din punctul meu de vedere, Nokia a castigat cu Windows Phone… Windows Phone este un sistem de oprerare peste Android, este la nivelul iOS (Apple)… Problema este turma Android-Google si asta datorita celor mai mari branduri, care nu au stiut si nu stiu sa faca aplicatiile intai pentru cele mai bune platforme mobile… Toate companiile mari incep cu Android, de ce? asta cere piata… Iar piata este dresata de media. Aici a pierdut Nokia, nu ca ar fi fost la inceput de drum. Android a evoluat 20% in 2 ani si Windows Phone de la inceput de drum a evoluat 80% in 2 ani… Pro Windows Phone, nu as fi fost Pro daca nu mergea bine si nu evolua atat de bine… Rusine Facebook, MyVodafone, Ing Bank…etc ce se mai cauta ca si apicatii pt nevoi personale in Romania de exemplu…. Apropo de piata Android… 80% dintre cumparatori, sunt oameni fara personalitatea lor, sunt oameni fara sine, oameni care ar trebui sa se caute pe ei insasi… revenind la Android si cei 80% care cumpara in gol: V-ati intrebat de ce Un telefon cu iOS sau Windows Phone au resurse mici pe bani multi si un telefon Android are resurse mari pe bani multi? Sistemul nu este prea stralucit… alegerile se fac fara cap din nefericire…. Stiti ce se intampla cand sunt 100 oi si una o ia in stanga? :)))) 99 se duc dupa ea. Drum bun!

  2. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele