Cititul îţi dezvoltă creierul, imaginaţia, vocabularul, bla bla, ştii deja toate astea şi n-ar fi ok să adormi citind un articol despre citit.

Nici eu nu eram încântat în liceu de lecturile obligatorii pe seama cărora trebuia să dezbatem ce au mâncat personajele şi care este de fapt substratul celor relatate de autor.

Dacă nu te-ai prins până acum şi încă te întrebi ce e cu imaginea asta, află că e pe bune mesajul. 1 din 5 români nu poate să citească ce scrie aici. Pentru că efectiv sunt analfabeţi.

De multe ori am citit rezumatele cărţilor, chiar în ziua ascultării. Tot de multe ori am citit cărţile respective după ce au fost discutate în clasă, doar aşa, pentru că am vrut eu. Şi mi-au plăcut.

Probabil mai sunt destui care nu sunt încântaţi de lecturile impuse în liceu. Şi destui care nu sunt încântaţi de lectură, în general. Dar îmi aduc aminte de foşti colegi care nu erau în stare să lege două cuvinte, citind sacadat în clasa a XII-a.

Tineri semianalfafeţi care au luat Bacalaureatul deşi, cum spuneam, sunt semianalfabeţi. Bravo lor!, ai zice, dar nu e tocmai un motiv de laudă.

Eşti o femeie uşor de manipulat şi îţi place să-l citeşti pe Radu? Nicio problemă, citeşte! Bineînţeles, nu-i acelaşi lucru cu Noica sau Cioran, însă e un început. Dar dacă singura ta lectură o reprezintă dedicaţiile de la Taraf TV ori dejecţiile patetice aruncate pe siteurile mondene, nu vei fi luat niciodată în serios.

• CITEŞTE ŞI:  Pericolul ascuns al luxului: o lecţie primită de la Imperiul Roman

Citeşte şi: Greşeli uzuale de exprimare

Dacă vrei să devii un jurnalist care să arunce peste tot cu „ca şi”, fără nicio logică, dacă vrei să fii primar, care este bine dacă eşti primar, dacă prietenii te strigă Dodel şi îţi place să te joci cu mingea, ori dacă singurul tău vis e să fii ca bianca drăguşanu, iar idolul tău e salam, îmi pare rău, n-am niciun sfat pentru tine.

Dar nici n-ai nevoie atâta timp cât ai bani, femei şi talent, nu, bosulică?

Publicitate

În fine, dacă vrei să eviţi situaţiile jenante descrise anterior, îţi recomand dreptunghiurile care te fac neprost!

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

1 Comentariu

  1. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele