Susan Atkins, Patricia Krenwinkel şi Leslie Van Houten. Acestea sunt criminalele familiei Manson, cele care au ucis-o pe actriţa Sharon Tate, una dintre cele mai frumoase femei din lume la acea vreme.

Charles Manson a fost un criminal deosebit de inteligent, pe seama căruia au fost elaborate numeroase studii şi despre care s-au scris multe cărţi.[Britannica]

Manson a crezut în ceea ce el a numit „Helter Skelter”, un termen pe care l-a luat din cântecul Beatles cu același nume. Manson considera că Helter Skelter este un razboi apocaliptic iminent și credea că doar crimele ar ajuta la precipitarea acelui război.

Charles Manson

De la începutul notorietății sale, în jurul lui s-a format o cultură pop care, în cele din urmă, a devenit o emblemă a nebuniei, violenței și macabrului. La momentul când grupul său diabolic a început să se formeze, Manson era un fost condamnat șomer, care îşi petrecuse jumătate din viață în închisori sau școli de corecție pentru o varietate de infracțiuni.

La sfârșitul anilor 1960, Manson a format un cult care mai târziu a fost numit „Familia Manson”.

Criminalele Familiei Manson

Susan, Patricia şi Leslie, zâmbind după procesul în care au fost condamnate

Susan Atkins, Patricia Krenwinkel şi Leslie Van Houten, trei tinere aparent normale, au devenit criminalele principale ale Familiei Manson.

Cunoscutul regizor Roman Polanski avea o relaţie cu frumoasa actriţă Sharon Tate. Aceasta era însărcinată în opt luni şi jumătate şi era considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume la acea vreme.

Pe 9 august 1969, Polanski a plecat de la locuinţă, având o întâlnire de afaceri.

Sharon Tate şi Roman Polanski

Acasă au rămas Sharon şi alte patru persoane. Patru membri ai Familiei Manson, respectiv cele trei tinere de mai sus, însoţite de Tex Watson, au pătruns în locuinţa lui Roman Polanski, unde a avut loc un adevărat măcel.

• CITEŞTE ŞI:  Meduza nemuritoare: Singura fiinţă nemuritoare poate păcăli moartea, dar nu o poate face la nesfârşit

Sharon Tate a fost găsită legată cu o funie, fiind înjunghiată de 16 ori.

Sharon Tate, bucuroasă pentru că urma să devină mamă

De asemenea, şi celelalte patru persoane care se aflau în casă împreună cu Sharon au fost ucise într-un mod extrem de violent. La plecare ucigașii au scris cuvântul ”porc” (pig) pe ușa principală a casei, cu sângele lui Sharon.

Publicitate

Membrii Familiei Manson au fost, de asemenea, responsabili pentru o serie de alte atacuri, furturi şi crime. Au urmărit în special nume cunoscute. Au ucis actori, oameni de afaceri şi chiar au încercat să-l asasineze pe preşedintele Statelor Unite, Gerald Ford. În total, membrii Familiei Manson au comis nouă crime. Criminalii lăsau intenţionat indicii, tocmai pentru a provoca indignare în rândul opiniei publice.

Condamnarea

La proces, criminalele aveau o stare generală pozitivă. Zâmbeau mereu, glumeau şi păreau neînfricate. Ofereau unele detalii picante reporterilor adunaţi şi chiar au ameninţat judecătorul în timpul procesului.

Probele împotriva lor erau evidente. Pe lângă acest lucru, lipsa lor de remuşcare şi atitudinea din faţa instanţei au dus la condamnarea lor la pedeapsa cu moartea. Inclusiv liderul cultului, Charles Manson, a fost condamnat la pedeapsa capitală.

Totuşi, înainte de execuţie, statul California a abolit pedeapsa cu moartea. Astfel, toţi membrii Familiei Manson au scăpat de execuţie, pedeapsa fiindu-le transformată în închisoare pe viaţă, fără drept de eliberare condiţionată. Charles Manson a murit în închisoare, în anul 2017, la vârsta de 83 de ani.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  12 locuri incredibile în care apele se întâlnesc, dar nu se amestecă

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele