Deşi meseria de gunoier nu este privită cu ochi buni de foarte mulţi oameni, în special din cauza condiţiilor insalubre de muncă, lucrurile pot sta cu totul altfel în realitate.

Într-adevăr, nu putem spune că cineva îşi propune, la vârsta la care îşi visează cariera, că vrea să se facă tehnician în salubritate, cum se numeşte în termeni pretenţioşi meseria de gunoier.

Este o meserie pe care trebuie să o facă cineva şi fără de care am trăi într-o mizerie de nedescris, într-un mediu septic. Cu toate acestea, meseria de gunoier ascunde câteva secrete.

Nelson Molina, din New York, SUA, a fost gunoier timp de peste 30 de ani. În fiecare zi în care a mers la muncă a strâns lucruri pe care alții le aruncau.[1] Acum bărbatul recunoaște că are o adevărată comoară acasă.

a fost gunoier

Acesta a început să pună deoparte ceea ce găsea prin gunoaie, încă din anul 1980

Colectia lui include acum peste 50.000 de obiecte salvate în cei 34 de ani petrecuți de el la serviciul de salubritate.

Molina vrea acum să vadă toate aceste obiecte într-un muzeu, pentru ca toată lumea să se poată bucura de ele.

A fost gunoier timp de peste 30 de ani și în fiecare zi a strâns lucruri pe care alții le aruncau. Acum bărbatul are o adevărată comoară acasă.
O parte din colecţia bărbatului care a fost gunoier

„Aruncăm prea multe lucruri. Oamenii din orașe trebuie să recicleze mai mult și să irosească mai puțin” spune Nelson, pentru The Guardian.

Printre obiectele găsite se numără uniforme de război de epocă, chitare electrice sau mingi de baseball semnate chiar de jucători.

Vezi mai jos reportajul realizat de The Guardian, intitulat „Comori în gunoi: lucruri incredibile pe care le aruncă newyorkezii”

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele