O cobră a murit în urma unei lupte cu un copil, ce părea a fi fatală pentru micuţ. Băiețelul, în vârstă de doar opt ani a devenit o adevărată vedetă în India, în urma unui gest de mare curaj, făcut pentru a se apăra. Băiatul, pe nume Deepak, a fost atacat de un șarpe, în satul Pandarpadh din regiunea centrală Chhattisgarh din India, iar deznodământul a fost unul de-a dreptul impresionant.

Potrivit presei indiene, citată de surse internaționale, copilul a fost mușcat de o cobră veninoasă, iar în timp ce reptila s-a înfășurat cu toată forța în jurul mâinii lui pentru a-l ataca, acesta s-a gândit la o ultimă soluție salvatoare.

O cobră a murit, după ce a fost muşcată de un copil

Băiețelul a povestit cum, neștiind ce să mai facă pentru a scăpa de prădător, a decis în disperarea momentului să muște șarpele înapoi. Ceea ce a urmat e o relatare demnă de un fillm de Hollywood sau, în acest caz, Bollywood.

Deepak se juca în curtea casei sale din cartierul Jashpur din Chhattisgarh, atunci când a avut parte de sperietura vieții sale. O cobră s-a înfășurat brusc în jurul brațului lui și și-a înfipt colții în mâna acestuia. Băiatul a mărturisit că s-a speriat îngrozitor din cauza mușcăturii și a șocului în sine, neputând să înlăture sub nicio formă șarpele.

cobră a murit muşcată de un copil

Atunci, instinctele lui de supraviețuire au preluat controlul. Băiețelul a mușcat șarpele veninos înapoi și a reușit să-l omoare pe loc.

„Șarpele s-a înfășurat în jurul mâinii mele și m-a mușcat. Am simţit o mare durere. Deoarece reptila nu s-a mişcat atunci când am încercat să o scutur, am muşcat-o tare de două ori. Totul s-a întâmplat într-o clipă.”, a declarat Deepak.[sursa]

• CITEŞTE ŞI:  Cele mai sexy cosplay-uri, care te vor lăsa cu gura căscată

Ce s-a întâmplat cu băieţelul

Atunci când le-a povestit părinților săi despre mușcătura de șarpe, familia băiatului l-a dus de urgență la un centru medical. Medicii i-au administrat un antivenin și a fost ținut sub observație timp de o zi. O examinare a rănii lui Deepak i-a determinat ulterior pe medici să ajungă la concluzia că acesta a suferit o „mușcătură uscată”, ceea ce înseamnă că, din fericire, șarpele nu a eliberat niciun venin în urma muşcăturii. Băiatul a fost externat din spital și ulterior şi-a revenit.

Mușcăturile de șarpe sunt destul de comune în India. Un studiu publicat în anul 2022 a arătat că mai mult de 85% dintre decesele cauzate de mușcături de șarpe înregistrate la nivel mondial în anul 2019 au avut loc în această ţară.

Districtul Jashpur, acolo unde tânărul Deepak a fost atacat de cobră, este renumit pentru activitatea serpentină – există peste 200 de specii de șerpi care trăiesc în regiune. Potrivit studiilor, dintre 63.000 de oameni estimați că au murit din cauza mușcăturilor de șarpe în 2019, 51.000 au fost uciși în India.

Un caz similar a avut loc și în Turcia, după ce o fetiță de doi ani a fost mușcată de șarpe în zona buzei în timp ce se juca în grădină. Acționând în aceeași manieră, micuța a mușcat la rândul ei șarpele și i-a cauzat reptilei moartea.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Vasul fantomă SS Ourang Medan. Echipajul găsit mort, cu ochii deschişi

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele