Area 51, tradus prin Zona 51 în limba română, este una dintre cele mai secrete baze ale Armatei Americane situată lângă lacul sărat secat Groom Lake, din statul Nevada, SUA, la o distanţă de circa 133 km în nord-vest de faimosul Las Vegas.

Area 51 a fost construită între anii 1940-1950. De atunci, această bază militară controversată este în continuă expansiune. Pista de aterizare a bazei acoperă, de fapt, întreaga suprafață a lacului, fiind aleasă pentru că în cazul unei aterizări de urgență, la viteză ridicată, aceasta se face cu mai puține riscuri pe un lac de sare secat, cu suprafața moale, decât pe o pistă din beton dur.

Certitudinile referitoare la Area 51 sunt destul de puține. Începând cu anul 1954, acolo se testează cele mai avansate tehnologii ale armatei americane. Zona 51 a devenit celebră prin experimentele cu bombe atomice, testarea aparatelor de zbor avansate, secretizarea documentelor şi a activităţii din această zonă. Totodată, renumele său este strâns legat de legăturile cu OZN-uri şi extratereştri.

area 51 zona 51
Area 51 a stârnit imaginaţia oamenilor timp de decenii

CIA a confirmat la ce este folosită de fapt Area 51

Această bază militară ultra-secretă este un loc care a captivat imaginația oamenilor timp de decenii și continuă să o facă.

Trebuie să recunoașteți că există ceva convingător în legătură cu această locație secretă și misterioasă și că a fost în centrul folclorului în jurul OZN-urilor și al extratereștrilor timp de decenii.

Capacitatea Area 51 de a fascina oamenii se pare că nu s-a diminuat, chiar și după ce a devenit centrul evenimentului social media „They Can’t Stop All of Us” (eng. „Nu-i pot opri pe toţi dintre noi”), în care oamenii au fost îndemnaţi să ia cu asalt baza militară pentru a vedea ce se întâmplă cu adevărat în interior.

• CITEŞTE ŞI:  Bea o sticlă de Pepsi veche de 20 de ani. Vezi ce păţeşte! (VIDEO)

În ciuda faptului că n-a fost o idee strălucită, îndemnul a avut succes, iar unii oameni chiar au apărut la Area 51, deși niciunul nu a reușit să intre efectiv în interior.

Așadar, la ce este folosit de fapt această bază militară?

Ei bine, CIA arată că Zona 51 este o facilitate de testare a Forțelor Aeriene ale SUA (USAF). În anii ’50, când a fost achiziționat pentru prima dată de către USAF, acest loc a inclus teste pentru avionul de spionaj U-2. Acesta este un avion de recunoaștere la mare altitudine, care poate opera la peste 20.000 de metri, în stratosferă.[sursa]

Având în vedere că Area 51 este o bază aeriană extrem de secretă, poate că nu este de mirare că a devenit un punct fierbinte pentru observarea de obiecte zburătoare neidentificate (OZN).

De fapt, documentele publicate în urma unei solicitări în baza Freedom of Information Act în anul 2013 a fost menționat chiar și aparatul de zbor U-2 în mod specific.

Publicitate

Documentele spuneau următoarele: „Testarea la mare altitudine a U-2 a dus în curând la un efect secundar neașteptat – o creștere extraordinară a rapoartelor privind obiectele zburătoare neidentificate (OZN-uri)”.

Mai mult decât atât: „Zborurile U-2 și mai târziu ale Oxcart au reprezentat mai mult de jumătate din toate rapoartele OZN-urilor de la sfârșitul anilor 1950 și cea mai mare parte a anilor 1960”.

U-2 a devenit un element central pentru colectarea de informații de către SUA în timpul Războiului Rece. Acesta a fost folosit pentru a observa Uniunea Sovietică, China și Cuba. Avionul a jucat un rol esențial în timpul Crizei rachetelor cubaneze, când Uniunea Sovietică a amplasat rachete nucleare în Cuba. De fapt, singura victimă americană în timpul confruntării a fost pilotul U-2, Rudolf Anderson.

• CITEŞTE ŞI:  Femeia cu două capete. Povestea uimitoare a siamezelor care împart un singur trup

Configurația aripilor, concepută pentru zborul la mare altitudine, înseamnă, de asemenea, că avionul trebuie efectiv să fie oprit pentru a putea ateriza. Dar speculațiile despre oamenii spațiului nu sunt lipsite de o bază vagă în realitate.

Avionul a operat la altitudini atât de mari încât piloții au trebuit să poarte costume spațiale special concepute pentru a supraviețui diferenței de atmosferă.

Deci, iată că baza a fost folosită pentru a testa avioane experimentale în timpul Războiului Rece, când era nevoie de cel mai înalt nivel de secretizare. Bineînțeles, asta nu înseamnă că nu ar putea fi folosit și pentru a găzdui extratereștri.

Deși guvernul american a declasificat recent unele documente legate de Area 51, misterul persistă. Lipsa de transparență și secretizarea excesivă continuă să alimenteze imaginația publicului și să dea naștere unor noi teorii bizare.

Ce cred oamenii că se întâmplă în Area 51

1. Extraterestrii și OZN-uri:

  • Prăbușirea OZN-ului de la Roswell: Mulți cred că o navă extraterestră s-a prăbușit în anul 1947 în Roswell, New Mexico, și că epava a fost transportată în secret la Zona 51 pentru a fi studiată;
  • Experimente pe extratereștri: Se crede că extratereștri capturați sunt ținuți în secret în Zona 51, unde se fac experimente pe ei pentru a înțelege mai bine biologia și tehnologia lor;
  • Baza subterană extraterestră: Unii susțin că Zona 51 găzduiește o vastă bază subterană construită de extratereștri, unde se ascund de ochii lumii.

2. Proiecte militare avansate:

  • Dezvoltarea de avioane hipersonice: Se crede că Zona 51 este locul unde se testează avioane spion avansate și experimentează cu propulsia hipersonică. Ceea ce probabil că se întâmplă, după cum admite şi CIA;
  • Arme cu energie direcționată: Unii cred că se dezvoltă arme cu energie direcționată, care pot distruge ținte la distanță mare cu ajutorul laserelor sau a microundelor;
  • Controlul climatic: O teorie mai bizară sugerează că Zona 51 este un centru de cercetare pentru controlul climatic, unde se experimentează cu metode de a provoca ploaie, secetă sau uragane.
• CITEŞTE ŞI:  De ce nu zboară avioanele deasupra Antarcticei? Acest lucru a fost stabilit în anii '50

3. Alte teorii:

  • Călătorie în timp: Unii cred că Area 51 este un portal secret către alte dimensiuni sau epoci, unde se fac experimente cu călătoria în timp;
  • Baza Illuminati: Se crede că Zona 51 este un bastion al societății secrete Illuminati, care controlează evenimentele din lume din umbră;
  • Experimentul Philadelphia: O teorie controversată sugerează că în Zona 51 s-a experimentat cu teleportarea navelor militare, rezultând dispariția misterioasă a USS Eldridge în anul 1943.

Oricare ar fi adevărul, un lucru este cert: Area 51 rămâne un simbol al misterului și al necunoscutului, o sursă inepuizabilă de speculații și teorii bizare.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele