Chris Langan s-a născut în data de 25 martie 1952, în San Francisco, California, SUA. A fost un copil minune, care a început să vorbească la șase luni, să citească la trei ani și să se întrebe despre existența lui Dumnezeu la cinci ani. A obținut un scor perfect la testul SAT (Scholastic Aptitude Test), deși a adormit în timpul testului. A studiat singur matematică, fizică, filosofie, latină și greacă.

O copilărie dificilă

Cu toate acestea, Chris Langan nu a avut o viață ușoară. A crescut în sărăcie, cu o mamă care s-a căsătorit de patru ori și un tată vitreg care îl bătea.

În timpul școlii primare, Chris Langan a chiulit în mod repetat de la cursuri și a fost hărțuit de colegii săi. El susține că a fost bătut de tatăl său vitreg, Jack Langan, care a negat acest lucru de-a lungul timpului. La vârsta de 12 ani, Chris a început să se antreneze cu greutăți, obicei despre care spune că a fost motivat de dorința de a riposta împotriva bătăușilor. În cele din urmă, el l-a alungat pe tatăl său vitreg din gospodărie.

Chris Langan a urmat cursurile liceului, dar și-a petrecut ultimii ani de liceu ocupându-se mai ales de studii independente. A făcut acest lucru după ce profesorii săi i-au refuzat cererea de a studia materii mai dificile. Potrivit lui Langan, a început să învețe singur matematică avansată, fizică, filozofie, latină și greacă.[sursa]

chris langan
Chris Langan

Lui Langan i s-au oferit două burse complete de studii, una la Reed College din Oregon și cealaltă la Universitatea din Chicago. A ales-o pe prima, pe care a numit-o mai târziu „o mare greșeală”. A avut un „adevărat caz de șoc cultural” într-un mediu urban necunoscut. Și-a pierdut bursa după ce mama sa nu a trimis informațiile financiare necesare.

• CITEŞTE ŞI:  Cum este viaţa în Oimiakon, cea mai rece localitate din lume

Confruntat cu probleme financiare și din cauza transportului, precum și crezând că îi poate învăța pe profesorii săi mai mult decât îl puteau învăța ei pe el, Chris a renunțat la studii.

Chris Langan, geniul care a devenit fermier

Chris Langan a lucrat ca paznic, constructor, bodyguard şi, în cele din urmă, a devenit fermier. În ciuda inteligenţei sale incontestabile, bărbatul nu a terminat niciodată facultatea. Timp de peste 20 de ani, a lucrat ca bodyguard în cluburile de noapte din Long Island.

Cu toate acestea, Chris a continuat să se dedice pasiunii sale pentru cunoaștere, dezvoltând o teorie numită Modelul Cognitiv-Teoretic al Universului (CTMU), care încearcă să explice relația dintre minte și realitate. Teoria sa a fost publicată într-o revistă care promovează designul inteligent, o idee controversată în știință.

În anul 2004, Chris Langan s-a mutat împreună cu soția sa, Gina, de profesie neuropsiholog clinician, în nordul statului Missouri, acolo unde deține și administrează o fermă de cai și desfășoară activități pentru fundaţia sa dedicată oamenilor cu un IQ de peste 164.

Chris Langan a fost descris de unii jurnaliști ca fiind „cel mai inteligent om din America”, iar de unii chiar din întreaga din lume, cu un IQ estimat între 195 și 210. Cu toate acestea, el nu a avut o carieră academică sau profesională remarcabilă, ceea ce ridică întrebarea: ce înseamnă cu adevărat inteligența și cum se măsoară ea?

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Orașe întregi pe Lună și pe Marte. Oamenii ar putea locui în tuneluri de lavă

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele