Cel mai mare cimitir din lume este Wadi-us-Salaam şi se află în oraşul Najaf, în Irak.

Wadi-us-Salaam înseamnă Valea Păcii şi este locul de veci pentru zeci de milioane de oameni, având mai mult de 5 milioane de morminte şi cripte.

În prezent, cimitirul este în continuă expansiune, iar locurile de veci sunt extrem de căutate. Unele familii sapă noaptea morminte pe potecile din incinta cimitirului sau fură locuri de mormânt pentru a-i îngropa pe cei dragi.

În contextul violenţelor din ţară, în acest cimitir sunt înmormântaţi, în medie, 200 de oameni în fiecare zi. Cimitirul are o suprafaţă de peste 600 de hectare.[Ancient Origins]

cel mai mare cimitir din lume
Valea Păcii, cel mai mare cimitir din lume

În incinta acestuia se află un sanctuar şiit venerat, unde a fost îngropat primul imam şiit, Ali ibn Abi Talib, care a fost ginerele profetului Mohamed şi al patrulea calif al islamului

Imamul Ali este considerat de către șiiți ca fiind primul imam legitim și succesor al profetului Mahomed. Așadar, Wadi-us-Salaam este un loc sacru pentru musulmanii șiiți și un loc de pelerinaj.

Oamenii au fost înmormântați în acest loc în straturi suprapuse încă din cele mai vechi timpuri, de peste 1.500 de ani. Cimitirul cuprinde morminte ale unor personaje istorice și religioase notabile, precum și ale unor martiri, dar și ale multor oameni obișnuiți.

Se spune că orice credincios musulman trebuie îngropat aici. Aşadar, pentru mulţi dintre musulmani a fi îngropaţi în acest cimitir reprezintă o dorinţă supremă. În fiecare an, zeci de mii de oameni sunt îngropați în acest cimitir, iar numărul mormintelor continuă să crească.

• CITEŞTE ŞI:  Coincidenţă bizară: latitudinea Marii Piramide din Giza este aceeași cu viteza luminii

Cum este structurat cel mai mare cimitir din lume

Distanţa dintre morminte este de aproximativ 30 de centimetri, fiind o adevărată aventură identificarea unui anume mormânt. De asemenea, afişe cu portrete ale decedaţilor şi săgeţi indică vizitatorilor drumul prin cimitir.

Anual, acest cimitir atrage milioane de pelerini. De la înmormântarea imamului Ali, din urmă cu aproximativ 1.300 de ani, şiiţii din întreaga lume râvnesc la un loc de mormânt în Valea Păcii. Ei cred că dacă sunt înmormântaţi aici, se vor ridica din morţi, în ziua judecăţii, împreună cu liderul lor spiritual.

În cele mai multe cazuri, înmormântarea în acest cimitir înseamnă introducerea celui decedat într-o criptă. Fiecare criptă poate conţine până la 50 de cadavre.

Publicitate

Întrucât transportul celor decedaţi se poate realiza mai uşor în prezent, zeci de mii de şiiţi decedaţi în alte zone ale lumii sunt aduşi şi îngropaţi în Valea Păcii în fiecare an.

Vizionaţi în materialul de mai jos imagini aeriene din cimitirul Valea Păcii

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele