Te-ai întrebat vreodată care este cel mai ciudat caz de sinucidere din istorie?

În anul 1994, la o festivitate susţinută în oraşul San Diego, de o asociaţie din SUA pentru studii criminalistice, preşedintele în funcţie de atunci, dr. Harper Mills, şi-a uimit audienţa cu o speţă absolut incredibilă privind un caz de sinucidere.

Iată şi povestea:

În data de 23 martie 1994, medicul legist, examinând cadavrul lui Ronald Opus, a decis că cel în cauză a decedat datorită unei răni mortale în zona capului.

Răposatul, în timpul nopţii, s-a aruncat de pe o clădire cu 10 etaje, după ce lăsase un bilet de adio în care a explicat gestul său.

cel mai ciudat caz de sinucidere

După ce a sărit, în dreptul etajului 9, dintr-o fereastră au sărit nişte gloanţe care i-au zburat creierii şi a murit pe loc.

Pe la etajul 8 însă, neştiind nici sinucigaşul, nici cel care a tras cu arma, se afla o plasă de siguranţă, menită să protejeze alpiniştii utilitari. Astfel, sinucigaşul nu-şi putea duce la capăt planul oricum.

„Cine îşi propune cu adevărat să se sinucidă, găseşte o soluţie întotdeauna, chiar dacă apar obstacole, însă faptul că sinucigaşul a decedat cu ceva timp înainte de momentul preconizat, nu-l lasă pe un medic legist profesionist să pună soluţia de sinucidere în locul celei de omor.”, a declarat dr. Mills.

În camera de la etajul al nouălea, de unde au ieşit gloanţele care l-au omorât pe sinucigaşul Ronald Opus, locuiau un bătrân şi soţia sa.

Aceştia au avut un conflict, iar bărbatul a ajuns s-o ameninţe pe femeie cu o puşcă de vânătoare. Fiind supărat din cale-afară, bărbatul a ratat-o pe nevastă-sa şi a tras prin fereastră, nimerindu-l pe sinucigaşul nostru.

• CITEŞTE ŞI:  Stéphane Breitwieser, cel mai mare hoţ de opere de artă care a furat creaţii în valoare de 1,4 mld. $

Fiind puşi în faţa faptului împlinit, atât bărbatul, cât şi nevastă-sa, au declarat că nu aveau habar că arma era încărcată. Iar faptul că el o ameninţa pe ea cu arma, era un obicei mai vechi, repetat de-a lungul timpului.

Publicitate

Cât despre faptul că cel cere a sărit de pe clădire a fost ucis de gloanţele din puşcă, a reieşit că a fost un accident, întrucât bărbatul nu avea de gând să tragă asupra soţiei sale.

Povestea devine şi mai interesantă

În anchetă apare un martor cheie, care declară faptul că în urmă cu circa 6 săptămâni, l-a văzut pe fiul bătrânilor încărcând puşca cu care s-a tras asupra sinucigaşului.

Mergem mai departe. Anchetatorii au aflat că femeia îi tăiase porţia la bani fiului lor.

Acesta, de supărare şi ştiind obiceiul tatălui de a o ameninţa cu arma pe mama sa, a încărcat arma, sperând ca aceasta să se descarce accidental în momentul unui scandal.

În acest moment, acuzaţiile se îndreptau către fiul celor doi bătrâni, care premeditase descărcarea armei în cauză.

Povestea devine incredibilă

Investigaţia continuă iar anchetatorii au descoperit că fiul bătrânilor, fiind descurajat de problemele financiare şi de faptul că încercarea sa de a-l face pe tată să descarce arma accidental în mama sa a eşuat, a decis să se sinucidă.

În data de 23 martie 1994 s-a aruncat de pe blocul în care locuiau părinţii săi.

Acesta a fost împuşcat accidental în zona capului, rană care i-a adus moartea pe loc.

Instanţa de judecată a decis că este vorba de un caz de sinucidere.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

12 Comentarii

  1. Este un tip in Arad care figureaza in acte mort si cauza decesului sinucidere. In realitate el este viu si se chinuie sa isi recapete identitatea. Cineva a incurcat actele cand era in spital Asta sinucidere nu povesti din America

  2. Publicitate
  3. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele