Lina Medina este cea mai tânără mamă din lume, al cărei „record” pare de neconceput în zilele noastre.

În prezent are 87 de ani, însă a dat naştere unui băieţel la vârsta de doar 5 ani, 7 luni şi 17 zile.

Lina s-a născut într-un sat sărac din Munţii Anzi, în 27 septembrie 1933. Provenea dintr-o familie modestă. Mama sa era menajeră, iar tatăl său fierar.

La vârsta de 5 ani a început să îi crească abdomenul. Părinţii ei au crezut că este acţiunea unor forţe malefice şi a fost supusă unor ritualuri bizare pentru a scoate răul din ea.

lina medina
lina medina
Lina Medina a devenit cea mai tânără mamă din lume în anul 1939

În cele din urmă, fata a fost dusă la Pisco, cel mai apropiat oraş, aflat la peste 70 de kilometri distanţă. Medicul care a consultat-o pe Lina a crezut iniţial că este vorba de o tumoare.

Lina Medina, cea mai tânără mamă din lume

După o examinare atentă, acesta a ajuns la concluzia şocantă că fata avea o sarcină de 7 luni.

La 14 mai 1939, aceasta a născut prin cezariană un băiat de 2,7 kilograme, care a fost numit, ca şi doctorul, Gerardo.

Gerardo Medina a trăit până în 1979 (40 de ani) şi a murit din cauza unei boli la măduva spinării. Acesta a crezut mult timp că este fratele Linei Medina şi abia la 10 ani a descoperit adevărul.

cea mai tânără mamă
Lina Medina şi fiul său

Suspiciuni asupra tatălui

Lina Medina nu a dezvăluit niciodată cine este tatăl copilului. La momentul respectiv, autorităţile şi-au îndreptat ancheta asupra tatălui fetei, care a fost arestat pentru acuzaţia de incest, dar a fost eliberat din lipsă de dovezi.

• CITEŞTE ŞI:  10 lucruri interesante pe care nu le ştiai despre închisoarea Alcatraz

Cazul Linei i-a şocat atât pe părinţii ei, cât şi pe cei mai renumiţi medici ai vremii. Cum a rămas însărcinată fetiţa de doar cinci ani rămâne şi acum un mister.

Din cauză că avea pelvisul prea mic şi nu putea naşte în mod natural, Lina a născut prin cezariană. Medicul care a realizat operaţia a descoperit că, deşi avea doar cinci ani, fetiţa avea deja organele sexuale complet dezvoltate.

Publicitate

Ulterior, endocrinologii au stabilit că Lina Medina suferea de pubertate precoce. Această afecţiune rară afectează 1 din 100.000 de copii, majoritatea de sex feminin.[Detalii]

În cazurile de pubertate precoce, organele sexuale se dezvoltă complet până la vârsta de opt ani.

De asemenea, rapoartele medicale cu privire la stadiul de dezvoltare al Linei arată că fetiţa avea deja sâni şi şolduri mai late decât în mod normal. Aşadar, toate datele arată că, atunci când a rămas însărcinată, Lina avea corpul dezvoltat precum cel al unei adolescente.

Într-un articol despre acest caz, publicat în 1955, în presa din SUA, se menţiona o tradiţie străveche practicată în Peru. Astfel, comunităţile izolate din zonele muntoase din Peru încă mai practicau ritualuri religioase precreştine, care implicau uneori şi orgii sexuale.

Informaţiile publicate au rămas, însă, doar la stadiul de speculaţie. Nu se cunoaşte nici astăzi modul în care a rămas însărcinată cea mai tânără mamă din lume, sau cine a fost tatăl copilului.

Interes crescut pentru cea mai tânără mamă

Deşi informaţiile nu se răspândeau ca în prezent, interesul era crescut pentru acest caz. Mulţi cercetători şi doctori au dorit să o studieze pe Lina în timpul sarcinii. Părinţii săi au refuzat solicitările acestora, dorind să-i ofere linişte.

Lina Medina în prezent

De asemenea, publicaţii din Peru şi din SUA au dorit să facă reportaje privind această poveste. Mai mult, familia Medina a primit oferte de a se muta în SUA, pentru ca Lina să participe la diverse spectacole (celebrele spectacole cu ciudaţi). Şi de această dată ofertele au fost refuzate, familia refuzând să ofere prea multe informaţii.

• CITEŞTE ŞI:  Marianne Bachmeier, mama care l-a împuşcat pe ucigaşul fiicei sale în sala de judecată

Lina Medina s-a căsătorit mai târziu şi, în anul 1972, a avut un al doilea copil. În prezent are 87 de ani şi trăieşte în apropiere de Lima, Peru. S-a retras într-un sat mic, ferit de ochii lumii, refuzând să se mai afişeze public şi să mai dea interviuri.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele