Oamenii au nevoie de apă şi mâncare pentru a supravieţui.

Potrivit experților putem supraviețui până la 3 săptămâni fără să consumăm alimente.

De asemenea, un om poate rezista până la 11 zile fără să doarmă.

Dar cât timp rezistă organismul uman fără apă?

Cat timp poate supravieţui un om fără apă?

cat timp poate supravietui un om fara apa

Când vine vorba de apă, organismul nostru nu poate rezista mai mult de o săptămână, pentru cei antrenați, și doar 3-4 zile pentru marea majoritate dintre noi.

Apa este elementul vital în organismul uman, cel puţin 70% din corpul nostru fiind compus din apă. Avem apă şi în sânge unde ajută la oxigenarea celulelor, la transportul substanţelor nutritive, dar şi la eliminarea toxinelor din organism.

Fără apă în organism nu putem digera sau absorbi alimentele. Corpul uman pierde apă în fiecare zi prin respirație, transpirație sau urinat.

De asemenea, apa este folosită ca lubrifiant pentru încheieturi şi relează temperatura corpului.

Organismul uman îşi poate procura o parte din necesarul de apă din mâncare. De asemenea, şi alte lichide menţin organismul hidratat, cum ar fi sucurile şi laptele, însă cea mai bună sursă o reprezintă apa.

Cu toate acestea, un fluid consumat de foarte mulţi oameni nu ajută la hidratare. Este vorba de băuturile alcoolice. Acestea cauzează accelerarea eliminării fluidelor, fapt care poate duce la deshidratare.

Pentru a umple corpul cu apă suficientă, fără a suprasolicita celulele, oamenii de ştiinţă au stabilit că bărbații ar avea nevoie de aproximativ 3,7 litri de apă pe zi iar femeile de 2,7 litri.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Câte celule există în organismul uman? Numărul este de-a dreptul ameţitor

Aceste cifre nu sunt fixe şi universal valabile. Potrivit medicilor, ele diferă de la o persoană la alta.

Recomandat este să bem apă ori de câte ori organismul ne cere acest lucru.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele