Îți imaginezi cum ar fi să ai tot ce îți trebuie la îndemână, fără să fie nevoie să ieși din blocul în care locuiești? Să ai la dispoziție un food court uriaș, piscine, saloane de frizerie și manichiură, supermarketuri, cafenele de internet și multe altele? Poate suna ca un vis sau ca un coșmar, în funcție de preferințele tale, dar pentru oamenii din blocul în care locuiesc 20000 de persoane, acesta este stilul lor de viață.

Blocul se numește Regent International și este situat în Qianjiang Century City, un district central de afaceri din Hangzhou, capitala provinciei Yunnan.

Acest bloc uriaş este una dintre cele mai mari clădiri din China, având o înălțime de 206 metri și o suprafață de 260.000 de metri pătrați. Blocul a fost proiectat de Alicia Loo, designerul șef al celui de-al doilea hotel cu șapte stele din lume, Singapore Sands Hotel. Blocul a fost finalizat în anul 2013 și are capacitatea de a găzdui până la 30.000 de locuitori.

Blocul în care locuiesc 20000 de persoane are tot ce este necesar pentru a trăi

Blocul este cunoscut ca fiind un oraș vertical, deoarece oferă locuitorilor săi tot ce au nevoie fără să trebuiască să iasă din clădire. Blocul are 36-39 de etaje, în funcție de partea pe care te afli, și dispune de o varietate de facilități și servicii, cum ar fi un food court uriaș, piscine, saloane de frizerie și manichiură, supermarketuri de dimensiuni medii și cafenele de internet.

• CITEŞTE ŞI:  Mina Minovici, povestea fondatorului şcolii de medicină legală din România

Singurul motiv pentru care membrii comunității compacte trebuie să părăsească blocul este pentru a respira aer proaspăt…[sursa]

Blocul în care locuiesc 20000 de oameni
Blocul în care locuiesc 20000 de persoane dispune de toate facilităţile necesare

Ce fel de oameni locuiesc în acest bloc şi cât costă să trăieşti aici

Cine sunt oamenii care trăiesc în interiorul zidurilor impresionantei clădiri? Se crede că facilitatea este ocupată în principal de absolvenți sau studenți care urmează să-şi încheie studiile. Printre chiriașii săi se numără și tineri profesioniști, inclusiv proprietari de mici afaceri și influenceri.

Prețul pentru a trăi în orașul vertical variază, deoarece apartamentele mai mici fără ferestre se închiriază de obicei cu aproximativ 210 dolari lunar, în timp ce unitățile mai mari cu balcoane se pot închiria cu până la 560 de dolari lunar sau mai mult. Acest lucru înseamnă că preţul chiriei este mai mic sau cel puţin egal cu preţurile practicate în marile oraşe din România.

Deşi probabil nu se mai găsesc apartamente la vânzare, prețul mediu al unui metru pătrat în acest bloc este în jur de 10.000 de yuani, adică aproximativ 1.500 de dolari. Asta înseamnă că un apartament de 74 de metri pătrați ar costa peste 110.000 de dolari.

Blocul în care locuiesc 20000 de persoane
Blocul în care locuiesc 20000 de persoane are o capacitate mai mare de atât

Ce avantaje și dezavantaje are să trăiești într-un asemenea bloc? Pe de o parte, locuitorii blocului se bucură de un nivel ridicat de confort și de conveniență, deoarece au acces la o gamă largă de servicii și produse, fără să fie nevoie să se deplaseze. De asemenea, locuitorii blocului pot beneficia de oportunități de socializare și de colaborare, deoarece fac parte dintr-o comunitate mare și diversă, care împărtășește un stil de viață similar.

• CITEŞTE ŞI:  Extratereștrii călătoresc pe meteoroizi pentru a coloniza cosmosul, sugerează un studiu. Iată cum am putea să-i descoperim

Pe de altă parte, locuitorii blocului se confruntă cu unele riscuri și provocări, deoarece trăiesc într-un mediu izolat și artificial, care le poate afecta sănătatea fizică și mentală. De exemplu, locuitorii blocului pot suferi din cauza lipsei de lumină naturală, de aer proaspăt, de spațiu verde, de intimitate și de siguranță. De asemenea, locuitorii blocului pot fi expuși la poluare, la zgomot, la aglomerație, la stres și, nu în ultimul rând, la conflicte.

Blocul în care locuiesc 20000 de persoane reprezintă un fenomen fascinant, care ridică întrebări despre viitorul orașelor și al locuirii. Acest tip de clădire reprezintă o soluție inovatoare la criza locuințelor, care economisește spațiu și resurse, sau este doar un exemplu de arhitectură distopică, care izolează oamenii de mediul înconjurător și de societate? Răspunsul depinde probabil de perspectiva fiecăruia, dar cu siguranță acest stil de viaţă este unul interesant.

Publicitate
Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele