O bătrână de 84 de ani a devenit un fel de erou local în comunitatea în care trăieşte, după ce a refuzat să-şi vândă casa cu fabuloasa sumă de 1 milion de dolari. Ulterior, povestea sa s-a răspândit în întreaga lume.

Edith Macefield nu a fost de acord să îşi părăsească locuinţa pentru construirea unui mall. Iar acest lucru a demonstrat că o singură persoană se poate lupta cu o corporaţie.

Cartierul Ballard, din orașul Seattle, statul american Washington, a fost transformat în totalitate ca rezultat al planului de modernizare urbană.

Casele vechi au fost înlocuite cu diferite clădiri care găzduiesc magazine, restaurante și bineînțeles zeci de clădiri de apartamente şi birouri. Această transformare a avut loc în anul 2006. Constructorii au reuşit să convingă majoritatea locuitorilor din vechiul cartier să-şi vândă proprietăţile şi să se mute pentru a face loc centrului comercial. Totuşi, nu au reuşit să o convingă şi pe Edith.

Imagine cu casa bătrânei în timpul construirii mall-ului

Casa femeii a rămas singura care stătea în calea unui mall, iar acest lucru i-a făcut pe dezvoltatori să crească treptat suma pentru a o convinge pe bătrână să se mute. În acest fel s-a ajuns la suma de 1 milion de dolari pentru o căsuţă de circa 90 de metri pătraţi.

Femeia a refuzat toate ofertele. Nicio sumă nu a înduplecat-o și în cele din urmă a rămas în casa ei plină de amintiri. Astfel, dezvoltatorii au fost nevoiţi să construiască centrul comercial în jurul căsuței, iar imaginea pare să semene cu cea din filmul de animație „UP” / „Deasupra tuturor”.[IMDb]

De ce a refuzat bătrâna să-şi vândă casa

Edith Macefield s-a născut în Oregon, în anul 1921. A învăţat mai multe limbi, printre care franceza şi germana. S-a alăturat armatei și a fost trimisă în Anglia, de unde a fost scoasă din serviciul militar după ce oficialii au descoperit că nu avea vârsta de 18 de ani. Macefield rămas în Anglia, unde a avut grijă de orfanii de război, iar mai târziu s-a mutat înapoi acasă, unde a îngrijit-o pe mama sa.

• CITEŞTE ŞI:  Cel mai mare meteorit din lume a dispărut din 1916. De ce nu mai poate fi găsit?

Barry Martin, supraveghetor de şantier, care lucra la complex, s-a împrietenit extrem de repede cu Edith. Asta în ciuda faptului că cei doi erau în tabere diferite.

Bărbatul a devenit confidentul lui Edith, fiind singurul care trecea pragul casei sale. O vizita destul de des, o ajuta să meargă la vizitele de rutină la medic şi îi asculta poveştile.

refuzat să-şi vândă casa
Casa lui Edith după construirea mall-ului. Realizatorii filmului „UP”, i-au adăugat baloane, în semn de omagiu

Când a întrebat-o de ce a refuzat să-şi vândă casa, în ciuda ofertei colosale, Edith i-a dat un răspuns emoţionant.

„Unde sa plec? Nu am familie, aceasta este casa mea. Mama mea a murit aici, pe această canapea. M-am întors în America (din Marea Britanie) pentru a avea grijă de ea. M-a făcut să promit că o voi lăsa să moară acasă, şi nu în spital. M-am ţinut de promisiune. Aici vreau să mor şi eu. În propria mea casă. Tot pe această canapea.” – i-a spus Edith lui Barry.[sursa]

Publicitate

Edith a murit în anul 2008, la aproape 87 de ani. Întrucât nu avea moştenitori, bătrâna i-a lăsat casa lui Barry. Acesta din urmă a vândut casa în anul 2009 lui Greg Pinneo, un investitor imobiliar, pentru suma de 310.000 de dolari.

Casa este în acelaşi loc şi în ziua de azi.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele