Cu toții am auzit expresia „vremurile disperate cer măsuri disperate”, iar povestea acestui bărbat care și-a tăiat intenţionat ambele picioare sub tren este un exemplu perfect.

Un bărbat, care a fost numit simplu Sandor Cs. în proces din cauza regulilor stricte de confidențialitate din Ungaria, a fost acuzat că și-a provocat intenționat vătămări în scopul unei plăți uriașe din partea asigurării.

Și nu a fost vorba doar de tăierea „din greșeală” a vârfului degetului în timp ce gătea, ci se presupune că acest individ s-a pus pe șinele de tren cu intenția clară ca un tren să-i taie picioarele.

Misiunea lui s-a dovedit a fi un succes, iar lui Sandor a trebuit să-i fie amputate ambele picioare de la genunchi în jos.

și-a tăiat intenţionat ambele picioare sub tren
Sandor și-a tăiat intenţionat ambele picioare sub tren, sperând să primească despăgubiri uriaşe de la asigurări

Calvarul a avut loc în 2014, dar investigațiile în acest caz s-au încheiat abia în anul 2021. Se crede că omul spera să primească o despăgubire de 2,8 milioane de euro în urma rănilor care i-au schimbat viața.

Cum s-a aflat că Sandor și-a tăiat intenţionat ambele picioare sub tren

Suspiciunile cu privire la Sandor, un locuitor al satului maghiar Nyírcsászári, au fost ridicate după ce acesta a încheiat 14 polițe de asigurare de viață cu risc ridicat în anul care a precedat incidentul.

Însă Sandor a insistat că a fost convins să încheie astfel de polițe după ce a primit sfaturi financiare care îi spuneau că randamentele sunt mai bune în cazul polițelor de asigurare decât în cazul conturilor de economii.

Când soția sa a continuat să ceară despăgubiri în numele lui după ce și-a pierdut picioarele, companiile de asigurări au refuzat să plătească.

• CITEŞTE ŞI:  Otilia Cazimir: viaţa poetei şi iubirea secretă pentru George Topîrceanu

În timp ce asigurătorii au pus la îndoială faptul că Sandor s-a aruncat în mod deliberat pe șine, avocații lui Sandor au declarat că acesta a călcat pe o sticlă de pe peronul trenului, ceea ce l-a făcut să își piardă echilibrul.

Ancheta s-a încheiat în cele din urmă după ce mecanicul de locomotivă care conducea trenul și-a schimbat povestea. Inițial, acesta a spus că Sandor a căzut în fața trenului, dar a continuat să se răzgândească și să susțină că bărbatul a sărit intenționat.

A vrut despăgubiri, dar a primit o condamnare

În urma acestui fapt, Sandor a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, a fost obligat să suporte cheltuieli de judecată de aproape două milioane de forinţi, a relatat la vremea respectivă postul local de știri Blikk.[sursa]

Publicitate

După pronunțarea sentinței, Sandor a declarat pentru publicație: „Găsesc hotărârea instanţei una foarte ciudată, firește că nu este ceea ce mă așteptam, sunt dezamăgit. Trebuie să duc acest lucru până la capăt, pentru că, așa cum este, nu este corect, iar instanța trebuie să simtă același lucru”.

Sandor a lucrat ca instalator de cazane înainte de accident și, după încheierea anchetei, și-a împărtășit speranța de a studia dreptul pentru a ajuta astfel încât „avocații companiilor multinaționale să nu mai poată profita de [reclamanți]”, făcând referire la faptul că i s-a făcut o nedreptate prin neplata despăgubirilor de către cele 14 companii de asigurări.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  SS Pacific, nava dispărută în urmă cu 150 de ani şi care transporta o avere, a fost găsită

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele