Un băiat de opt ani s-a lăsat muşcat de o văduvă neagră în speranța că va dezvolta superputeri precum eroul său Spider-Man. Băiețelul, dintr-un orăşel din Bolivia, a găsit arahnida potențial letală sub o piatră, în timp ce se juca în apropierea unui râu. Această specie de păianjen are un venin de aproximativ 15 ori mai puternic decât cel al unui șarpe cu clopoței.

După ce a văzut cum Peter Parker și-a obținut puterile, băiatul a luat păianjenul, l-a pus pe mână și l-a provocat până când l-a mușcat.

Ernesto Vásquez, din cadrul Departamentului de Sănătate din Oruro, Bolivia, a declarat: „Copilul, fără să calculeze riscurile, l-a luat și, potrivit acestuia, l-a pus pe dosul mâinii, unde arahnida a făcut mușcătura respectivă.”

Sper că, în acest moment, nu trebuie să vă reamintesc să nu încercați asta acasă. Nu veți ajunge un erou mascat cu simțul şi puterile Omului Păianjen și ați putea sfârși mort.[sursa]

muşcat de o văduvă neagră

Băiatul s-a lăsat muşcat de o văduvă neagră

După ce păianjenul l-a mușcat, băiatul a băgat păianjenul într-un borcan și a plecat acasă. Odată ajuns acasă, băiatul a început să acuze dureri și contracturi musculare severe, dar a refuzat să le spună părinților săi despre incidentul cu văduva neagră.

Cu toate acestea, starea lui a început să se deterioreze, iar mama sa a cerut să știe ce a făcut – ceea ce l-a determinat să „mărturisească”.

Băiețelul a fost transportat de urgență la spital, unde i s-a administrat rapid un antidot pentru a contracara otrava și a-i stabiliza starea.

Departamentul de sănătate a explicat: „Serul este un antidot specific împotriva veninului, care neutralizează toxicitatea otrăvii în corpul persoanei, astfel încât aceasta să nu aibă niciun efect.”

După ce şi-a revenit puţin, băiatul a fost rugat să explice cum a ajuns să fie muşcat de o văduvă neagră și atunci a recunoscut că „a vrut să devină Spider-Man”. Mama lui a continuat spunând că fiul ei este un „mare fan al lui Spider-Man și adoră să se uite la filmele din Universul Marvel”. Să sperăm că experiențele sale recente nu l-au descurajat.

• CITEŞTE ŞI:  O ucraineancă a adunat 5000 de cartuşe de pe front şi a creat un portret din ele

Vásquez a spus: „Suntem extrem de îngrijorați, deoarece din analizele și răspunsurile copilului, după ce și-a revenit, ne-a atras atenția că a folosit arahnidul într-un scop simplu. A vrut să devină Spider-Man”.

În mod ciudat, nu este prima dată când se întâmplă acest lucru în Bolivia. În anul 2020, trei frați, cu vârste cuprinse între opt și 12 ani, au găsit o văduvă neagră în timp ce strângeau lemne și au provocat păianjenul până când acesta i-a mușcat.

Publicitate

La fel ca băiatul din povestea de mai sus, ei au început ulterior să se simtă rău și au dezvăluit ce au făcut părinților lor îngrijorați, care i-au dus la spital pentru tratament. Din fericire, băieţii au fost consultați la timp și au fost externați după o internare de cinci zile.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele