monalisa1. Celebra Mona Lisa nu are gene sau sprâncene. Se spune că era o modă printre divele din secolul XV.

2. În anul 1938 revista Time Magazine l-a ales pe Adolf Hitler omul anului.

3. În afară de Terra, Luna este singurul obiect astronomic pe care s-a mers. 12 persoane au făcut acest lucru, iar ultima dată s-a întâmplat asta în urmă cu peste 40 de ani, în 1972.

4. La Disneyland nu ai de unde să cumperi gumă de mestecat. Walt Disney nu voia ca oaspeţii să aibă neplăceri călcând pe guma aruncată pe jos. De asemenea, pentru a menţine culorile vii şi imaginea plăcută, Disneyland foloseşte în jur de 20.000 de litri de vopsea în fiecare an.

5. Guvernul din Coreea de Nord a aplicat pedepse dure precum deportarea în lagăre de muncă pe o perioadă de 6 luni pentru cei care nu au participat la jelirea fostului dictator Kim Jong-Il, şi de asemenea pentru cei care au participat, dar nu au plâns pe bune.

6. Uganda este una dintre cele mai sărace ţari din lume, cu circa 38% din populaţie trăind cu mai puţin de 4 lei pe zi. Media de vârstă în Uganda este de 15 ani, sărăcia fiind cauza principală pentru acest lucru.

7. Timişoara este primul oraş în care a fost introdus tramvaiul tras de cai – în 1869 şi care a fost iluminat public – în 1884. De asemenea, primul tramvai electric a circulat în Timişoara în anul 1899.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele