În urma unui studiu, sociologii de la Universitatea din Massachusetts, SUA, au descoperit că 60% dintre oameni mint cel puţin o dată în decurs de zece minute. Nasol moment, nu-i aşa?

Profesorul Robert Feldman, realizatorul studiului:

„500 de voluntari au participat la acest studiu. Mulţi dintre ei nici măcar nu şi-au dat seama că mint. O altă concluzie este că bărbaţii nu mint mai des decât femeile. A fost un rezultat şocant, pentru că nu ne aşteptam ca minciuna să joace un rol atât de important în viaţa oamenilor. Au fost cazuri în care participanţii au denaturat adevarul şi de cinci ori în zece minute. Gândiţi-vă de câte ori fac asta într-o zi”.

Singurele diferenţe între bărbaţi şi femei la capitolul minciuni este faptul că ele mint pentru a-l face pe interlocutor să se simtă mai bine, pe când ei o fac ca să-i impresioneze pe cei din jur.

Întrucât acest studiu nu a fost suficient de concludent şi nu a satisfăcut toate curiozităţile, nişte oameni foarte deştepţi de la Universitatea Curtin au analizat și mai în profunzime arta minciunii. În urma cercetării lor, în care au fost implicaţi 3.349 de participanți, au ieșit în evidență două grupuri cheie de mincinoși:

  • Primul grup era format din burlaci, cu studii medii, antisociali, copilăroși și chiriași;
  • Al doilea grup era alcătuit din femei căsătorite, tinere, bogate, antisociale și care aveau case.

Concluzia?

Bărbaţii singuri şi femeile măritate îi fac concurenţă lui Pinocchio.

Femeile mai în vârstă și singure, care aveau peste 70 de ani, spun cele mai puține minciuni. Se pare că acest lucru se datorează nevoii de a fi de ajutor, care este mai prezentă în conştiinţa femeilor din acest grup.

• CITEŞTE ŞI:  Henrietta Lacks, femeia cu celule nemuritoare, care au salvat milioane de vieţi

Evident, dacă faci parte din aceste grupuri, nu înseamnă automat că eşti sincer sau mincinos.

Există mincinoşi în toate grupurile sociale, indiferent de vârstă, sex sau orice alt criteriu.

În ce categorie te încadrezi? 🙂

Publicitate
Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele