Un tânăr în vârstă de 19 ani a supravieţuit în mod miraculos timp de 49 de zile în derivă pe mare, pe o plută improvizată pentru pescuit.

Adolescentul, originar din Indonezia, a fost salvat dintr-o situaţie cu adevărat disperată. Nu mai puţin de 10 nave au trecut prin apropierea sa, însă nu l-au observat. Aldi Novel Adilang, tânărul din insula Sulawesi, a trăit o experienţă demnă de un film de aventuri.

Aldi a ieşit în larg cu o plută de pescuit, pe care era montată o colibă. Aceasta era tractată de o ambarcaţiune mai mare şi nu avea sistem propriu de propulsie. La mai bine de 100 de kilometri de Golful Manado, ambarcaţiunile au fost surprinse de o furtună violentă.

Băiatul a supravieţuit timp de 49 de zile în derivă cu apă stoarsă din haine

Vântul şi valurile puternice au rupt cablul care lega barca de celălalt vas de pescuit, iar tânărul s-a trezit singur, în mijlocul mării. Ceilalţi pescari dormeau în acel moment. I-au observat dispariţia abia când au ajuns aproape de ţărm, aşa că băiatul a ajuns într-o situaţie disperată.

Rămas fără ajutor, pe o barcă din lemn, fără motor, vâsle sau alt mijloc de propulsare, el s-a văzut nevoit să supravieţuiască în condiţii extreme.

Aldi a mâncat puţinele alimente pe care le avea la bord în doar câteva zile. Pentru a rămâne în viaţă, a prins peşte, pe care la gătit făcând focul cu lemne din coliba de pe barcă, pe care le-a aprins pe o tavă. Tânărul şi-a potolit setea storcând într-o cană hainele pe care le îmbiba cu apă. Astfel, spunea el, apa părea mai puţin sărată.

La un moment dat, doborât de foame și de sete și mai ales de gândul negru că nu avea să mai ajungă niciodată acasă, i-a trecut prin cap ideea cumplită de a se sinucide. S-a aruncat în mare la voia întâmplării, însă speranţa i-a revenit şi s-a urcat înapoi pe plută.

Indonezianul a supravieţuit astfel mai bine de o lună şi jumătate. În tot acest timp, dincolo de chinurile fizice şi tăria psihică i-a fost pusă la grea încercare. Nu mai puţin de 10 nave mari au trecut prin apropierea plutei sale. De fiecare dată a sperat că va fi salvat. Niciunul dintre marinarii de pe aceste vase nu l-a observat însă.[sursa]

Pluta pe care băiatul a petrecut 49 de zile în derivă a fost observată de pe un vas panamez
Tânărul Aldi, după ce a fost salvat de marinarii panamezi

Găsit la 1800 de kilometri de locul de unde plecase

În cele din urmă, după 49 de zile de supravieţuire miraculoasă, băiatul a fost depistat de MV Arpeggio, navă aflată sub pavilion panamez.

Barca i-a fost purtată în tot acest timp de curenţi până în Oceanul Pacific. Aldi a fost recuperat astfel din apele din apropierea Insulei Guam, adică la mai bine de 1.800 de kilometri de Golful Manado, de unde plecase.

Salvatorii l-au dus pe adolescent în Japonia. De acolo a fost preluat de către autorităţile indoneziene şi dus acasă, în sânul familiei sale.

Publicitate
Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Loading

Urmăriţi CeSpun.Eu şi pe Google News

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele