Un tânăr în vârstă de 19 ani a supravieţuit în mod miraculos timp de 49 de zile în derivă pe mare, pe o plută improvizată pentru pescuit.

Adolescentul, originar din Indonezia, a fost salvat dintr-o situaţie cu adevărat disperată. Nu mai puţin de 10 nave au trecut prin apropierea sa, însă nu l-au observat. Aldi Novel Adilang, tânărul din insula Sulawesi, a trăit o experienţă demnă de un film de aventuri.

Aldi a ieşit în larg cu o plută de pescuit, pe care era montată o colibă. Aceasta era tractată de o ambarcaţiune mai mare şi nu avea sistem propriu de propulsie. La mai bine de 100 de kilometri de Golful Manado, ambarcaţiunile au fost surprinse de o furtună violentă.

Băiatul a supravieţuit timp de 49 de zile în derivă cu apă stoarsă din haine

Vântul şi valurile puternice au rupt cablul care lega barca de celălalt vas de pescuit, iar tânărul s-a trezit singur, în mijlocul mării. Ceilalţi pescari dormeau în acel moment. I-au observat dispariţia abia când au ajuns aproape de ţărm, aşa că băiatul a ajuns într-o situaţie disperată.

Rămas fără ajutor, pe o barcă din lemn, fără motor, vâsle sau alt mijloc de propulsare, el s-a văzut nevoit să supravieţuiască în condiţii extreme.

Aldi a mâncat puţinele alimente pe care le avea la bord în doar câteva zile. Pentru a rămâne în viaţă, a prins peşte, pe care la gătit făcând focul cu lemne din coliba de pe barcă, pe care le-a aprins pe o tavă. Tânărul şi-a potolit setea storcând într-o cană hainele pe care le îmbiba cu apă. Astfel, spunea el, apa părea mai puţin sărată.

• CITEŞTE ŞI:  10 culturi în care s-au practicat ritualuri cu sacrificii umane

La un moment dat, doborât de foame și de sete și mai ales de gândul negru că nu avea să mai ajungă niciodată acasă, i-a trecut prin cap ideea cumplită de a se sinucide. S-a aruncat în mare la voia întâmplării, însă speranţa i-a revenit şi s-a urcat înapoi pe plută.

Indonezianul a supravieţuit astfel mai bine de o lună şi jumătate. În tot acest timp, dincolo de chinurile fizice şi tăria psihică i-a fost pusă la grea încercare. Nu mai puţin de 10 nave mari au trecut prin apropierea plutei sale. De fiecare dată a sperat că va fi salvat. Niciunul dintre marinarii de pe aceste vase nu l-a observat însă.[sursa]

Pluta pe care băiatul a petrecut 49 de zile în derivă a fost observată de pe un vas panamez
Tânărul Aldi, după ce a fost salvat de marinarii panamezi

Găsit la 1800 de kilometri de locul de unde plecase

În cele din urmă, după 49 de zile de supravieţuire miraculoasă, băiatul a fost depistat de MV Arpeggio, navă aflată sub pavilion panamez.

Barca i-a fost purtată în tot acest timp de curenţi până în Oceanul Pacific. Aldi a fost recuperat astfel din apele din apropierea Insulei Guam, adică la mai bine de 1.800 de kilometri de Golful Manado, de unde plecase.

Salvatorii l-au dus pe adolescent în Japonia. De acolo a fost preluat de către autorităţile indoneziene şi dus acasă, în sânul familiei sale.

Publicitate
Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele