În ceea ce-i privea pe părinţii lui Shinji Minato, Junko Furuta era prietena fiului lor. Tânăra în vârstă de 16 ani era mereu lângă Shinji, încât practic locuiau împreună.

Chiar şi atunci când au început să suspecteze că ceva este în neregulă cu prezenţa constantă a fetei şi că s-ar putea ca ea să fie ţinută contra voinţei sale, părinţii băiatului nu au făcut nimic.

Acestora le era frică de violenţa fiului lor şi de faptul că avea prieteni cu legături în Yakuza.

Pentru Shinji Minato şi prietenii săi, Hiroshi Miyano, Jo Ogura şi Yasushi Watanabe, Junko era prizonieră, sclavă sexuală şi sacul lor de box.[1]

Povestea lui Junko Furuta

junko furuta
Junko Furuta

În luna noiembrie 1988, Junko Furuta era o adolescentă normală. Era o tânără frumoasă, inteligentă şi avea note mari la liceu.

De asemenea, lucra part-time după ore. Avea o reputaţie de fată cuminte.

Deşi nu consuma alcool şi alte substanţe, precum mulţi dintre colegii săi, Junko era destul de populară.

Totul părea să indice un viitor bun pentru tânăra Junko. Până l-a întâlnit pe Hiroshi Miyano.

Miyano era un puşti rebel, cunoscut ca bătăuşul liceului.

Nu de puţine ori acesta se lăuda în faţa colegilor cu relaţiile pe care le are cu membrii Yakuza, unul dintre cele mai periculoase clanuri interlope din lume.

Din spusele colegilor, Hiroshi Miyano a făcut o pasiune pentru Junko. Când fata l-a refuzat, Miyano a fost înnebunit de furie, întrucât nu i se mai întâmplase aşa ceva.

Publicitate

Începutul terorii

La câteva zile de la refuz, Miyano era într-un parc, împreună cu prietenul său Shinji Minato. Cei doi se distrau pe seama femeilor care treceau prin apropierea lor.

• CITEŞTE ŞI:  Cazul Ţundrea, una dintre cele mai mari erori judiciare din istoria României

În jurul orei 20:30, cei doi au zărit-o pe Junko Furuta mergând cu bicicleta prin parc. Fata terminase munca şi se ducea către casă.

Shinji a împins-o pe fată, care a căzut de pe bicicletă, lovindu-se la picior, după care s-a făcut nevăzut. Atunci a intrat în scenă Miyano, care s-a prefăcut că este în trecere.

A ajutat-o să se ridice şi apoi s-a oferit să o conducă până acasă, iar Junko a acceptat. Junko Furata nu a mai ajuns acasă.

Miyano a dus-o într-un depozit abandonat, unde i-a spus de legăturile pe care le are cu Yakuza, după care a violat-o. A ameninţat-o că o va omorî şi că-i va ucide familia dacă spune cuiva ce s-a întâmplat.

Ulterior, cei doi au mers înapoi în parc, unde aşteptau Minato, Ogura şi Watanabe. Şi aceştia din urmă au violat-o, după care au dus-o acasă la Shinji Minato.

Un plan diabolic

junko furuta
Casa lui Shinji Minato

Părinţii lui Junko au sunat la poliţie şi au anunţat dispariţia.

Pentru a se asigura că nu o va căuta nimeni, cei patru băieţi au forţat-o pe Junko să sune acasă şi să le spună părinţilor că este bine şi că va sta la o prietenă o perioadă.

Când părinţii lui Minato erau în preajmă, fata era forţată să se dea drept iubita acestuia. În cele din urmă, părinţii şi-au dat seama că ceva nu este în regulă şi au început să bănuiască ca fata este forţată să locuiască acolo.

Totuşi, ameninţarea clanului Yakuza a fost suficientă pentru ca aceştia să nu facă vreun pas timp de 44 de zile.

44 de zile în Iad pentru Junko Furuta

junko furuta
Captură din filmul „Ciment”

În aceste 44 de zile lucruri greu de imaginat i s-au întâmplat adolescentei. A fost violată de peste 400 de ori de Miyano şi prietenii săi.

• CITEŞTE ŞI:  Mary Crocker, fata de 14 ani ţinută de părinţi într-o cuşcă, murind înfometată

Erau invitaţi diverşi membri ai clanului, care se distrau cu Junko şi o făceau să sufere. Când nu era violată, era supusă la lucruri îngrozitoare. A fost obligată să mănânce gândaci şi chiar să-şi bea propria urină.

De asemenea, a fost suspendată de tavan şi batută cu crose de golf şi beţe. Genele şi organele genitale i-au fost arse cu ţigara şi cu ceară fierbinte.

Intervenţia poliţiei

De două ori a fost solicitată intervenţia poliţiei în acest caz.

Prima dată a fost trimis un echipaj la casa lui Minato, după ce unul dintre prietenii lui Miyano, care fusese în casă, i-a povestit întâmplarea fratelui său. Acesta din urmă le-a spus părinţilor lui, iar aceştia au anunţat poliţia.

Din păcate, echipajul a fost întâmpinat de părinţii lui Shinji Minato, care i-au asigurat că totul este în regulă, iar în casă nu se află nicio fată.

A două oară a sunat la poliţie chiar Junko Furuta, într-un moment de neatenţie a răpitorilor.

Din păcate, fata nu a apucat să spună nimic, întrucât a fost văzută de unul dintre ei. Când poliţia a sunat înapoi, Miyano le-a spus că s-a apelat din greşeală.

Drept pedeapsă pentru că a sunat la poliţie, cei patru răpitori i-au turnat gaz lichid pe picioare şi i-au dat foc.

Moartea lui Junko Furuta

junko furuta
Junko Furuta şi cei patru criminali

Pe 4 ianuarie 1989, Junko Furuta a murit.

Speriaţi că vor fi arestaţi, cei patru băieţi s-au gândit să scape de cadavru. Au băgat-o într-un butoi de tablă, pe care l-au umplut cu beton, pe care apoi l-au ascuns.

Două săptămâni mai târziu, Jo Ogura şi Hiroshi Miyano au fost reţinuţi de poliţie într-o altă cauză. Li s-a spus că este vorba despre investigarea unei crime.

Crezând că este vorba despre uciderea lui Junko, Hiroshi Miyano a bănuit că Ogura a mărturisit şi a încercat să-şi uşureze pedeapsa. Astfel, Miyano le-a spus poliţiştilor unde se află cadavrul fetei ucise.

• CITEŞTE ŞI:  Gică Cioc, zis Balaurul, unul dintre cei mai odioşi criminali din istoria României

Poliţiştii au fost miraţi să afle despre o altă crimă decât cea pe care o investigau. În câteva zile, toţi cei patru au fost arestaţi.

Pedepsele criminalilor

În ciuda gravităţii faptei comise, cei patru au primit pedepse extrem de mici:

  • Hiroshi Miyano a fost condamnat la 20 de ani de închisoare;
  • Shinji Minato a fost condamnat la 9 ani de închisoare;
  • Jo Ogura a fost condamnat la 8 de ani de închisoare;
  • Yasushi Watanabe a fost condamnat la 7 de ani de închisoare.

Deşi erau minori în momentul comiterii faptei, opinia publică este de părere că Yakuza a avut un rol la pronunţarea pedepselor.

Toţi cei patru criminali sunt în libertate.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele