Pentru iubitorii de film, aventura de 300 de zile pe o insulă pustie a lui Xavier Rosset, va fi un scenariu cunoscut. Povestea sa este asemănătoare cu cea a personajului Chuck Noland, interpretat de Tom Hanks, în filmul Cast Away (Naufragiatul).

Xavier Rosset este un aventurier elveţian, pe care cu siguranţă nu-l vei găsi în vreun oraş aglomerat, ci mai degrabă prin munţi, într-o junglă sau pe o insulă pustie.

Cel mai cunoscut proiect al său îl reprezintă cele 300 de zile petrecute pe o insulă pustie, în mijlocul Oceanului Pacific.

În filmul Cast Away, personajul interpretat de Tom Hanks, Chuck, era curier pentru firma FedEx. Acesta s-a prăbuşit pe o insulă pustie, tot în Oceanul Pacific. Chuck petrece 4 ani blocat pe insulă, timp în care este nevoit să recurgă la diverse metode pentru a supravieţui. De multe ori ajunge în pragul nebuniei, iar cel mai bun prieten al său devine celebrul Wilson, un cap confecţionat dintr-o minge de volei.

Chuck Noland având un dialog cu Wilson, în filmul Cast Away

Aventura lui Xavier Rosset, de 300 de zile pe o insulă pustie

Spre deosebire de Chuck, Xavier s-a pregătit pentru această aventură şi a gândit modul în care va decurge. Totuşi, oricât de pregătit ai fi, impactul pe care îl dă singurătatea şi izolarea într-un loc departe de civilizaţie este uriaş.

Momentul în care Xavier a fost adus pe insulă

Aventura lui Xavier s-a desfăşurat pe insula Tofua, parte a Regatului Tonga, în Oceanul Pacific. În mijlocul insulei, un vulcan masiv a erupt în trecut, formând acum un lac vulcanic.

Pe insulă mai există un vulcan activ, în partea de nord.

Insula Tofua, din arhipelagul Tonga

La venirea pe insulă, Xavier avea asupra sa o macetă şi un cuţit. De asemenea, a luat un kit medical de urgenţă, un telefon prin satelit, o baterie, o cameră video şi un panou solar. Şi atunci a început aventura.

• CITEŞTE ŞI:  O nouă descoperire majoră ar putea dubla viteza calculatoarelor existente, fără costuri suplimentare

După doar 24 de ore, lipsa lucrurilor obişnuite, precum mâncarea şi apa deja se simţea. Xavier a fost nevoit să înceapă să-şi procure hrană şi să-şi construiască un adăpost. Toată aventura sa a fost documentată, iar materialul rezultat este extrem de interesant.

Vă invităm să urmăriţi aventura lui Xavier Rosset în documentarul de mai jos.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

2 Comentarii

  1. heyyyy i am stupiiid , i can’t do anything good in my life ….. a mi-o venit o idee sa fac un reportaj despre mine ca cand locuiesc pe o insula… aproape pustie pentru 300zile … si mai trec amicii mai bem o bere, banii vin garla de la botanistii care nu se ocupa de plante…. oare a am fost prea hater? 🙂

  2. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele