Deşi pare greu de crezut, există oameni care încă sunt convinşi şi în ziua de azi că Pământul este plat.

Teoria Pământului plat este o concepție arhaică conform căreia Pământul ar avea forma unui plan sau a unui disc. Cu alte cuvinte, nişte indivizi cred că forma sferică a Pământului este o conspiraţie, iar în realitate Pământul este plat.

Primii care au lansat ideea unui Pământ sferic sunt grecii.

Astfel, după ce Pitagora a constatat, în cursul sec. VI î.Hr., că există indicii despre forma sferică a Pământului, Aristotel a furnizat probe empirice în susţinerea acestei idei în jurul anului 330 î.Hr.

Deşi această ipoteză a fost general acceptată la nivel mondial, unii oameni au rămas fideli ideii că Pământul este plat, refuzând să accepte dovezile care li s-au pus în faţă.

Conform adepţilor teoriei Pământului plat, Terra ar fi un disc rotund plat, care are la marginea sa un zid din gheață. Acestă zonă este considerată Polul Sud, în timp ce Polul Nord ar fi în centrul discului.

10 motive pentru care oamenii cred că Pământul este plat

#10. Soarele nu este foarte departe

teoria pamantului plat

Întrucât Pământul este plat, Soarele nu poate fi la milioane de kilometri depărtare.

Adepţii teoriei susţin că Soarele se află la doar 4.800 kilometri de Pământ şi are un diametru de 51 de kilometri.

De asemenea, Soarele este un fel de bec uriaş, care luminează diferite zone ale Pământului, exact ca un far maritim. Totodată, când Soarele luminează o altă parte a Terrei, luna vine în partea opusă, şi tot aşa.

• CITEŞTE ŞI:  De ce puneau egiptenii pâine cu mucegai pe rănile infectate în urmă cu mii de ani

#9. Imaginile din spaţiu sunt false

pamantul este plat

Cele mai mari dovezi aduse în susţinerea ideii că Pământul este sferic, sunt chiar imaginile cu Pământul văzut din spaţiul cosmic.

Există multe fotografii din spaţiu în care Pământul arată în mod clar aşa cum este descris, respectiv o sferă turtită la poli şi bombată la Ecuator.

Publicitate

Păcat că sunt false. Toate.

Totul este o minciună. Fotografiile sunt editate în Photoshop, iar clipurile video sunt create pe calculator.

Iar adepţii teoriei Pământului plat şi-au dat seama de acest lucru. Este vorba despre o acţiune uriaşă, la nivel mondial, de păcălire a populaţiei, pentru a ne face să credem că Pământul este sferic.

#8. Clipurile video de pe SSI sunt false

Cu toţii cunoaştem celebrele filmări de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, în care astronauţii fac tot felul de giumbuşlucuri.

Adepţii teoriei Pământului plat susţin că filmările fie sunt trucate prin tehnici CGI, fie au fost făcute în avioane la o altitudine mare, în timpul unor coborâri bruşte controlate, care au permis astronauţilor să plutească.

#7. Linia orizontului nu este curbă

linia orizontului nu este curba

Dacă Pământul ar fi o sferă, în mod clar ar trebui să-i vedem curbura de la o anumită distanţă. Dar ai observat vreodată curbura Pământului?

Susţinătorii ideii că Pământul este plat sunt de părere că din moment ce linia orizontului este dreaptă, oricât de mult ne-am distanţa şi am privi în zare, nu încape îndoială că teoria lor se confirmă.

Pentru un observator aflat pe uscat, având distanța de la sol la nivelul ochilor de 1,70 m, orizontul se va găsi la aproximativ 5 km.

• CITEŞTE ŞI:  Amelia Earhart: dispariţia primei femei aviator care a traversat Oceanul Atlantic

Deşi linia orizontului nu este la o distanţă foarte mare, conspiraţioniştii consideră că acesta este un motiv bun să credem că Pământul este plat.

#6. Antarctica este un zid uriaş de gheaţă

pământul este plat

Credeai că George R.R. Martin a inventat de nicăieri zidul uriaş din Game of Thrones?

Nicidecum!

Adepţii teoriei Pământului plat sunt de părere că Antarctica este un zid de gheaţă uriaş, care reprezintă Polul Sud. Astfel, Antarctica înconjoară toată suprafaţa Pământului, iar în centru se află Polul Nord, sub forma unui cerc de gheaţă.

Acest zid de gheaţă ar împiedica revărsarea oceanelor peste marginea Pământului plat. Totodată, nimeni nu ştie ce se află dincolo de zid.

Ar putea fi vorba despre lucruri incredibile, dincolo de puterea noastră de înţelegere. Sau gheaţa ar continua la nesfârşit.

#5. Obiecte misterioase cauzează eclipsele

Având atâtea dovezi în favoarea ideii că Pământul este plat, trebuie să vedem ce facem şi cu umbrele lăsate pe sprafaţa Lunii, ori în cazul eclipselor de Soare.

Evident, tot despre o conspiraţie discutăm.

Cei care susţin ideea că Pământul este plat, consideră că la mijloc este vorba despre nişte obiecte misterioase, care se interpun între Soare şi Lună la un moment dat, creând aceste umbre curbate.

#4. Gravitaţia nu există

Newton a gafat grav când a crezut că a descoperit legea gravitaţiei. Forţa gravitaţională este o iluzie, după cum susţin adepţii teoriei Pământului plat.

Obiectele nu accelerează în jos, ci discul Pământului este tras în sus cu o viteză de 9,8 m²/s de o forţă misterioasă numită „energie neagră”.

Nu există un consens printre susţinătorii teoriei asupra posibilităţii ca Pământul să accelereze în sus la infinit fără să depășească la un moment dat viteza luminii.

#3. Cerul este un dom de sticlă

cerul este un dom de sticla

După ce am stabilit că Antarctica este un zid uriaş de gheaţă, trebuie să ne întrebăm lucruri şi despre atmosferă şi de ce putem respira.

• CITEŞTE ŞI:  15 poze înfricoşătoare, care te vor lăsa cu gura căscată

Răspunsul este mai mult decât evident.

După Antarctica există un dom de sticlă imens, care încapsulează întreaga noastră lume.

Soarele şi luna sunt şi ele aflate într-un plan bi-dimensional şi se mişca circular în jurul lumii noastre.

#2. Rachetele nu pot ajunge în spaţiu

pamant plat rachete

Se poate observa faptul că toate lansările pe orbită au o traiectorie curbă. Rachetele nu urcă vertical decât pe o distanţă scurtă, după care tind către un zbor paralel cu solul.

Se crede că rachetele sunt manevrate de la sol şi lansate pentru a cădea apoi în ocean. Aterizarea ar fi realizată de un avion cu aspect de navetă, care este acelaşi de fiecare dată.

#1. NASA a fost creată de nazişti

Întrucât marii oameni de ştiinţă nazişti au ajuns să lucreze pentru americani, este clar că şi NASA este tot o invenţie a foştilor nazişti, nu-i aşa?

După oglinda uriaşă cu care plănuiau să-şi ardă duşmanii, naziştii au conceput o altă armă, mult mai puternică, cu care controlează minţile oamenilor.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

10 Comentarii

  1. În principiu este adevărat, dar le-ați prezentat în așa fel încât să cadă în derizoriu. Iar la gravitație este vorba despre densitate, nu despre viteze de 9,8m2/s

    • Men esti confuz rau, nu exista viteza de 9,8 m2/p ci acceleratie gravitațională care se masoara in metrii / secunda la patrat. Viteza se masoara in m/s neimportant, e fizica voi vorbiti de termeni gen densitate care iarasi nu ai inteles ca depinde si ea de forta gravitationala si accel gravitationala. O sa citez pe Newton mai tarziu dar incepem cu densitatea a carei formula este (ro)=m/v adica densitatea este masa supra volum iar m (masa) este forta gravitationala per acceleratia gravitationala m=Fg/g. Deci DENSITATEA aia pe care o fluturati ca argument DEPINDE de GRAVITATIE. E mai simplu sa va luati dupa niste nimeni decat sa cautati voi argumente….pamantul e rotund si eppur si muove… Daca ar fi vorba doar de flotabilitate soarele si luna voastra v-ar cadea in cap cu exceptia cazului in care ar fi doar lampioane chinezesti care si acelea tot din cauza gravitatiei ajung pe pamant cand nu mai au combustibil de ars.

  2. Interesant!Acest articol imi place și cred că într-adevăr Pământul este plat,și dincolo de zidurile Antarticei cred ca se afla divinitatea de care vorbea pilotul ajuns acolo dar ucis de minți diabolic.Era frumoasă povestea lui și cum a ajuns pe taramuri magice și ciudat că a murit după întoarcerea sa ..

  3. Publicitate
  4. Soarele si luna se misca noi stam vezi cum zboara avianele pe continente si iti vei da seama ca e plat !!! Ca si pandemia Corona virus traiesti intr o minciuna !!! Daca Pamintul ar fi o bila nu ar ma exista presiune …ea exista numai într-un sistem inchis .

  5. Ai inceput atat de poetic ca mi-e frica sa nu te ranesc, mai caprioara cugetatoare, hai cu Corona te inteleg nu exista ca nu te-ai imbolnavit tu personal,, da cu presiunea si sistemul inchis ce ai ma pamanteanule, pai daca ai presiune doar sub cupola de ce e variabila si nu are o valoare fixa? De ce nu e peste tot la fel de ce presiunea difera in functie de altitudine? Pentru ca nu depinde de pseudocupola din capul vostru ci de umiditatea din atmosfera. Deci exista presiune pentru ca atmosfera. Gugu

  6. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele