Doi vloggeri de călătorii au fost arestați după ce au folosit o dronă în Iran, în apropiere de capitala Teheran. Aceştia riscă până la 10 ani de închisoare!

Jolie King și iubitul său, Mark Firkin au fost arestați în luna iulie, după ce au folosit o dronă în Iran, în apropiere de Teheran.[1]

Cuplul, care are peste 19.000 de fani pe Instagram și-a propus să vadă lumea împreună, așa că au plecat într-o lungă călătorie.[2]

Familiile celor doi spun că totul este o neînțelegere. Aceștia nu ar fi ştiut legile stricte cu privire la utilizarea dronei în această țară.

au folosit o dronă în Iran

Postul iranian Manoto TV a dezvăluit numele bloggerilor pe Twitter, în ciuda eforturilor diplomaților de a le proteja identitatea celor doi.

O sursă a declarat pentru The Times că autoritățile iraniene au informat-o pe King că este reținută în speranța unui schimb de prizonieri.

Doreau să promoveze Iranul

Cuplul declarase recent pe contul de socializare că doresc să își împărtășească experiența online pentru a arăta tuturor că țările cu o reputație proastă încă sunt în regulă și merită vizitate.

„Cea mai mare motivație a noastră din spatele vlogg-urilor este de a inspira, sperăm, pe oricine dorește să călătorească”, au spus într-o postare pe vlogg. Cuplul locuia împreună în Cottesloe Beach, Perth, în ultimii ani mutându-se din New South Wales.

Aventura lor a început pentru prima dată în vara lui 2017.

au folosit o dronă în Iran

Aceştia ce și-au pus la bătaie toate economiile pentru a călători peste ocean într-un SUV din Australia, în Regatul Unit.

Au poposit pe insule din sud-estul Asiei și s-au îndreptat spre mijlocul călătoriei lor, trecând prin Pakistan, India și Kârgâzstan.

Cuplul a ajuns în Iran pe 30 iunie

au folosit o dronă în Iran
Traseul pe care plănuiau să-l parcurgă

Într-un mesaj video, ei au spus: „Suntem acum în Iran și suntem cazați pe un deal frumos aici, lângă capitala Teheran. Abia am ajuns. De fapt este foarte frumos”.

La un moment dat aceștia nu au mai postat pe contul de socializare niciun video. Din acest motiv, internauții au început să se îngrijoreze și să le lase sute de mesaje.

  • „Oricine ar fi îngrijorat, dar ce s-a întâmplat când s-au dus în China??”;
  • „Unde sunteți?”;
  • „A trecut mai bine de o lună de când nu au mai publicat nimic”;
  • „Ceva nu este în regulă”, sunt doar câteva dintre mesaje.

Familiile celor doi au fost informați că aceștia sunt ținuți prizonieri.

Familiile vloggerilor au declarat prin intermediul Departamentului Afacerilor Externe și Comerțului din Australia: „Familiile noastre speră să-i vadă pe Mark și Jolie în siguranță acasă cât mai curând posibil. Nu avem alte comentarii de făcut și cerem ca media să respecte confidențialitatea noastră în acest moment dificil”, a fost mesajul acestora.

Vestea arestării lor a apărut în același timp în care a fost dezvăluit faptul că o altă femeie britanico-australiană, care a studiat la Cambridge, este reţinută.

Femeia respectivă nu a fost încă identificată.Se crede că bloggerita King, cât și cealaltă femeie sunt ținute în prezent la închisoarea Evin din Teheran.

Este aceeași închisoare în care mama britanico-iraniană Nazanin Zaghari-Ratcliffe a fost reținută pentru acuzații de spionaj în anul 2016.

Australia a anunțat recent că va trimite o navă de război, un avion de supraveghere și 200 de militari pentru a combate agresiunea iraniană în Strâmtoarea Hormuz.

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele