După cum spuneam, există destui oameni care încearcă să profite de pe urma crizei provocate de pandemia de coronavirus. Unii vând geluri dezinfectante la suprapreţ, alţii vând spirt, în timp ce un medic vinde un medicament pentru coronavirus.

Mare atentie, însă, căci există foarte mulţi şarlatani în această perioadă, care promit leacuri minune pentru coronavirus.

Publicitate

Un medic a postat pe Facebook că vinde un așa-zis medicament minune care ar reduce semnificativ și chiar vindeca de tot noul coronavirus în doar cinci zile.

Pretinsul medicament pentru coronavirus costă doar 50 de lei

Pentru că mulți dintre oamenii care au văzut postarea l-au acuzat pe așa-zisul medic că leacul este fals, el a contraatacat în comentarii.

A afirmat că are un cabinet cu toate avizele necesare, inclusiv de la Ministerul Sănătății.

Am elaborat formula pentru Picături homeopate pentru gripa corona (COVID-19). Profilactic, se iau de două ori pe zi câte 10 picături. Curativ, în caz de simptome, se iau 5 picături din oră în oră. Când simptomele sunt puternice, se pot lua și din 10 în 10 minute câte 5 picături.

Un fragment din mesajul medicului care a „gândit” medicamentul minune

Reporterii de la Digi24 au sunat la numărul de contact pentru a vedea care e abordarea impostorilor.

Publicitate

La capătul celălalt al firului, o voce feminină a garantat că la câteva zile după începerea tratamentul se vor vedea și efectele miraculoase.[Digi24]

De asemenea, şi cei de la Libertatea au sunat pentru a vedea ce li se spune.

“Produsul este homeopat, are o grămadă de chestii, dar nu vi le pot spune. Sunt remedii homeopate, cam 100 la număr.” a fost răspunsul femeii.

Întrebând dacă produsul a fost testat, femeia a răspuns:

„Nu pot să fie testate, că e prima oară când le folosim. Nu știu dacă picăturile de COVID-19 sunt eficiente, nu am cum să vă spun din practică.”[Libertatea]

Publicitate

Adevărul este că medicamentul miraculos ar avea nevoie el însuși de un miracol ca să funcționeze.

Deşteptarea

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în emisiunea Deșteptarea, de la Europa FM.

Răspunsul autorităţilor

Președintele Colegiului Farmaciștilor din București, Simona Negreș, a dat un răspuns vehement: „orice așa-zis remediu este o șarlatanie”.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie: „Acest medicament minune era promovat de un medic, nu știu cu ce se ocupă, cică ar fi chirug, eu sper că este o eroare, și Colegiul Medicilor ar trebui să aibă o atitudine. El poate să fie general, sau un efect placebo sau nutrițional, dar nu are legătură cu infecția cu coronavirus și dacă se utilizează chestiunea aceasta inclusiv pe ambalajele unor produse este o șarlatanie. Un medicament probabil vom avea în câteva luni, un vaccin eficient într-un an, un an și jumătate.”

Publicitate
Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele