Acasă Bizar Un bărbat linge un altar, spunând că nu poate transmite coronavirus

Un bărbat linge un altar, spunând că nu poate transmite coronavirus

401
0

Noul tip de coronavirus nu se răspândeşte numai din cauza faptului că este extrem de contagios. Din păcate, unii dintre fiinţele dotate cu inteligenţă, pe care îi numim semenii noştri, participă direct la răspândirea virusului. Un astfel de exemplu îl reprezintă un “credincios” care linge un altar pentru a demonstra că virusul poate fi combătut cu sfinţenie.

Exemplul lui a fost urmat de alţi “credincioşi”, care susţin că nu pot lua virusuri de la obiectele sfinte.

Până acum doi iranieni au fost arestați după ce au fost filmați în timp ce lingeau obiecte sfinte dintr-o moschee șiită.[9Gag]

Exemplul unui bărbat care linge un altar a fost urmat de alţi fanatici religioşi

Iranul se confruntă cu o epidemie periculoasă de coronavirus. Un consilier al preşedintelui a murit de curând din cauza virusului.

Cei doi au fost filmați sărutând și lingând grilajul unui mormânt dintr-o moschee din orașul șiit Qom and Mashhad.

“Voi linge aici pentru a lua tot coronavirusul.”, spune un bărbat într-una dintre înregistrările apărute pe Internet.

Recomandările BOR

La solicitarea instituţiilor cu atribuţii în sănătatea publică, Patriarhia Română a recomandat persoanelor care se tem de îmbolnăvirea cu coronavirus să evite sărutatul icoanelor.

De asemenea, s-a sugerat utilizarea linguriţelor proprii sau de unică folosinţă la împărtăşanie.

Ulterior, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a spus că aceste măsuri sunt o blasfemie.

Arhiepiscopul Ciprian a menţionat în cadrul unei liturghii că preoţii şi credincioşii au fost tulburaţi de ceea ce a generat acest comunicat.

“Nimeni nu trebuie să se teamă a primi împărtăşirea cu Sfântul Trup şi Scumpul Sânge al lui Hristos, din acelaşi Potir, folosindu-se aceeaşi linguriţă pentru toţi. A crede că Trupul lui Hristos ar putea fi contaminat de vreun virus, ce poate fi transmis credincioşilor prin intermediul linguriţei comune folosite de preoţi în sfintele lăcaşuri, este mai curând o blasfemie, decât un indiciu al slabei credinţe a cuiva”, le-a transmis Înaltpreasfinţitul Ciprian credincioşilor.[Adevărul]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here