Un bărbat a lăsat un păianjen de mărimea feţei sale să locuiască în casa lui timp de 1 an. Păianjenul este o femelă, se numeşte Charlotte şi ucide gândaci.

Australia, țara în care există lucruri care chiar dacă nu încearcă să te omoare, sunt șanse mari să te facă să îți dorești să fii mort oricum.

Probabil că cei mai mulţi dintre noi nu ne-am fi dorit aşa ceva, dar un australian și-a prezentat musafirul care locuiește cu el de un an întreg. Într-o postare pe pagina australiană de identificare a păianjenilor de pe Facebook, Jake Gray a declarat că „a urmărit-o cum crește” în ultimul an, iar această „ea” la care se referă este un păianjen huntsman gigantic.

Majoritatea celor care nu sunt australieni ar decide probabil că este timpul să se mute din casă sau pe un alt continent dacă ar vedea asta și ar presupune (pe bună dreptate) că acum casa îi aparține păianjenului. Nu și Jake, care a aruncat o privire în sus și s-a gândit, în mod clar, că ar putea fi coleg de casă cu uriaşul păianjen. Jake a scris pe Facebook că speră chiar că „ea va mai crește” pe măsură ce trece timpul.[sursa]

un păianjen de mărimea feței huntsman
Charlotte, un păianjen de mărimea feței lui Jake, i-a fost coleg de casă vreme de 1 an

Jake, coleg de casă cu un păianjen de mărimea feței sale

„Păianjenii Huntsman au fost întotdeauna tolerați în casa noastră datorită apetitului lor pentru gândaci, iar noi nu folosim substanțe chimice toxice pentru a ucide dăunătorii.”, a explicat Jake.

Jake și soția sa au numit păianjenul Charlotte pentru a calma temerile fiului lor Jack și ale fiicei lor Bella cu privire la faptul că păianjenul trăiește alături de ei în casă.

• CITEŞTE ŞI:  Marea ceaţă din Londra. Fenomenul bizar care a ucis mii de oameni în câteva zile

„Am observat-o pentru prima dată pe Charlotte în urmă cu 12 luni și era mai mare decât de obicei, iar de-a lungul anului a apărut”, a declarat bărbatul, adăugând că „să o vedem mâncând un gecko de casă asiatic a fost un punct culminant”.

Deși poate părea destul de înspăimântătoare, cu oameni care au comentat spunând „frate, aia e casa păianjenului acum” și împărtășind gif-uri cu personaje care strigă „NU”, această specie specială nu este atât de dăunătoare precum pare.

Holconia immanis, mai bine cunoscut sub numele de „păianjen Huntsman (vânător)” sau „vânătorul din Sydney”, produce venin, dar este puțin probabil să îl folosească împotriva oamenilor. Aceștia preferă să fugă decât să muște (lașii), iar dacă v-ar mușca, efectele ar fi minore.

Principalul mod în care vă pot face rău este să vă sperie și să vă facă să faceți ceva necugetat, cum ar fi să vă speriați și să intrați cu mașina într-un lac, ceea ce a făcut un bărbat în anul 2016 după ce un astfel de păianjen l-a atins pe braț.

În cea mai mare parte, păianjenii sunt complet inofensivi și chiar acționează ca un serviciu de combatere a dăunătorilor, eliminând alți oaspeți nedoriți, dintre care majoritatea sunt mai mici decât acest biet oposum.

Publicitate
un păianjen de mărimea feței
Păianjen Huntsman delectându-se cu un mic oposum

Păianjenii Huntsman, pe lângă faptul că cresc până la aproximativ 15 centimetri lungime, sunt rapizi, astfel încât (deși este mai ușor de spus decât de făcut) cel mai bun mod de a face față lor este să vă păstrați calmul.

„Ce ar trebui să faceți dacă găsiți un păianjen mare în mașină sau în sufragerie? În primul rând, stați liniștiți! Nu vă va face rău.

În al doilea rând, găsiți un recipient de luat la pachet, băgați păianjenul în recipient și eliberați-l afară. Păianjenii Huntsman nu mușcă aproape niciodată oamenii, deoarece se bazează pe viteză pentru a scăpa de majoritatea prădătorilor. Atunci când mușcă, majoritatea mușcăturilor sunt mușcături defensive rapide, fără a injecta venin.

În cei 14 ani în care am studiat păianjenii huntsman australieni, am manipulat mii de indivizi și am fost mușcat doar de 11 ori, atunci când (de cele mai multe ori) am meritat-o.”, a scris ecologul comportamental și expertul în păianjeni Linda S. Rayor într-un articol despre păianjeni.

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi - periodic şi gratuit - o notificare pe adresa de email atunci când publicăm articole interesante: