Acasă Crime Ultimul mesaj al unei tinere din camionul morţii: “Îmi pare rău, mamă,...

Ultimul mesaj al unei tinere din camionul morţii: “Îmi pare rău, mamă, nu pot respira!”

16069
0

Camionul morţii, cum este cunoscut camionul în care au fost descoperite 39 de cadavre în apropiere de Londra, transporta ilegal persoane la muncă în Marea Britanie, iar costurile nu erau deloc mici.

30.000 de lire costa un transport din Asia până în Londra, în condiţii greu de închipuit.

Părinţii unei tinere vietnameze sunt convinşi că fiica lor se află printre cele 39 de persoane descoperite moarte într-un camion frigorific, în comitatul britanic Essex.

Aceştia au primit un ultim mesaj de la fata lor în intervalul de timp în care a fost adus din Belgia în UK. [CNN]

Camionul morţii, în care au fost descoperite 39 de cadavre

O sursă guvernamentală vietnameză a declarat pentru CNN că tatăl lui Pham Thi Tra My, fata în vârstă de 26 de ani, a alertat autorităţile din provincia Ha Tinh în legătură cu dispariţia fiicei sale.

Aceasta a plecat spre China pe 3 octombrie, urmând să ajungă în UK.

Părinţii au arătat autorităţilor ultimul mesaj text trimis de fată. Mesajul a fost dat pe 22 octombrie, la 10:28 PM, ora Marii Britanii (4:28 AM, în Vietnam). Atunci containerul se afla în tranzit între porturile Zebrugge (Belgia) şi Purrfleet (Essex).

Cadavrele au fost descoperite circa trei ore mai târziu, în parcul industrial Waterglade, din oraşul Grays.

Ultimul mesaj al tinerei, chiar din camionul morţii

„Îmi pare rău, mamă. Calea mea către străinătate nu a izbutit. Mamă, te iubesc foarte mult! Mor, pentru că nu pot respira”, scria fata.

camionul morţii
Pham Thi Tra My, tânăra care a trimis mesajul din camionul morţii

Fratele fetei, Ngoc Tuan, a declarat pentru BBC că sora sa şi-a instruit familia să nu o contacteze. „Organizatorii” nu-i permiteau să primească apeluri.

Nu se cunoaşte momentul în care victimele au intrat în camionul frigorific, unde temperaturile pot fi şi de -25 de grade Celsius.

Directorul executiv al portului Zeebrugge a spus că este puţin probabil ca oamenii să fi fost încărcaţi acolo. Un alt oficial al portului spune că este „practic imposibil” ca aceştia să fi intrat în camion la graniţa belgiană.

Camionul a venit pe 20 octombrie din Irlanda de Nord prin Holyhead, nordul Ţării Galiilor.

Anul trecut un număr de 702 cetăţeni vietnamezi au fost trimişi către autorităţile britanice ca presupuse victime ale traficului de persoane şi sclaviei moderne. Vietnamul este a doua ţară ca număr de astfel de victime în Marea Britanie, după Albania.

Şoferul camionului morţii a fost arestat

Şoferul camionului frigorific a fost inculpat de omor prin imprudenţă şi conspiraţie în vederea traficului de persoane, a anunţat poliţia britanică.

camionul morţii
Şoferul camionului, Maurice Robinson

Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani, din Craigavon, în Irlanda de Nord, urmează să fie prezentat luni la Tribunalul de la Chelmsford.

El este prima persoană inclupată în acest dosar, unul dintre cele mai mari cazuri de trafic de persoane din Regatul Unit.

Alte patru persoane au fost arestate în cadrul anchetei.

Reţea de traficanţi chinezi

Snakeheads, o reţea de traficanţi chinezi s-ar afla în spatele transportării celor 39 de persoane în camionul frigorific, tariful lor fiind de 30.000 de lire.[Mirror]

Imigranţii sunt preluaţi din regiunea Fujian, China şi transportaţi în camioane de marfă.

Condiţiile sunt extrem de grele, fără mâncare, sistem de aerisire, apă sau alte facilităţi.

„În cultura chineză asta nu este o crimă, ci o oportunitate. Este o înţelegere între Snakeheads şi clienţii lor. Ei sunt dispuşi să facă asta, aşa că nu se simt vinovaţi că încalcă legea. Se mândresc cu reuşita lor de a pleca din Fujian având şansa unei vieţi confortabile în ţări precum Irlanda de Nord, Anglia şi Scoţia. Aici primesc beneficii generoase.” a declarat o sursă apropiată de reţeaua de traficanţi.

Reţeaua Snakeheads a mai fost asociată cu moartea a 58 de chinezi descoperiţi sufocaţi într-un camion în oraşul Dover, în anul 2000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here