Chiar dacă nu te interesează în mod special să slăbeşti, iată câteva trucuri pentru a mâncamai puţin, fără să depui niciun efort:

1. Pune-ţi mâncarea în farfurii mai mici.

Aceeaşi cantitate de mâncare arată altfel când o pui în două farfurii cu dimensiuni diferite, ca în imaginea alăturată.mananca mai putin

2. Pune-ţi o oglindă în bucătărie. Un studiu a demnostrat că punând o oglindă în apropierea a două porţii de mâncare, una sănătoasă, cealaltă mai puţin, cei invitaţi să se servească au ales mâncarea mai sănătoasă, devenind parcă mai conştienţi în ceea ce priveşte efectul mâncării.

3. Bea din pahare înalte. Deşi nu pare, paharele înalte sunt de obicei mai puţin încăpătoare decât cele joase.

4. Mănâncă cu mâna mai slabă. Dacă eşti dreptaci, mănâncă cu stânga, dacă eşti stângaci, invers. Vei ajunge să mănânci cu 20 % mai puţin.

5. Mestecă gumă atunci când îţi este foame.

6. Mănâncă mai încet. Dacă mănânci repede, vei avea tendinţa să mănânci mai mult. Încearcă să mesteci mai mult şi să laşi lingura/furculiţa jos după fiecare gură de mâncare.

7. Foloseşte farfurii sau platouri de culoare roşie. Un experiment a demonstrat că oamenii evită să mănânce din farfurii de culoarea roşie, poate şi din cauză că este asociată cu semnul STOP.

8. Opreşte televizorul când mănânci. Ai tendinţa să mănânci mai mult când te uiţi la televizor, întrucât acesta îţi distrage atenţia. Luând masa cu televizorul oprit, vei mânca cu până la 15% mai puţin.

9. Pare ciudat, dar făcând fotografii cu mâncărurile nesănătoase pe care le consumi, te poate determina să mănânci cu până la 1/3 mai puţine alimente de acest gen. (Asta nu înseamnă că trebuie să le postezi pe facebook)

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Azbest - una dintre cele mai periculoase substanţe cancerigene

10. Evită diversitatea alimentelor. Când avem în faţă un platou cu mai multe alimente, suntem tentaţi să le încercăm pe toate. Punând aceeaşi cantitate de alimente pe un platou, dar de acelaşi fel, te va face să mânânci mai puţin.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

1 Comentariu

  1. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele