Acasă Oameni şi societate Cine este vinovat în cazul tramvai vs BMW? Pe cine a sancţionat...

Cine este vinovat în cazul tramvai vs BMW? Pe cine a sancţionat Poliţia

1667
0

Incidentul tramvai vs BMW a fost intens mediatizat şi discutat în spaţiul public.

Brigada Rutieră a Capitalei a precizat că în cazul incidentului dintre un autoturism şi un tramvai, şoferul autovehiculului se face vinovat de faptul că nu a eliberat calea pentru tramvai şi nici nu a notificat accidentul.

Bărbatul a fost amendat şi i s-a reţinut permisul pentru 30 de zile.[Ştirile ProTV]

”S-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale. Astfel, conducătorul unui autovehicul nu a respectat obligaţia de a lăsa liberă calea tramvaiului, la apropierea acestuia şi nici nu s-a prezentat la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare”, a transmis Brigada Rutieră a Capitalei.

Şoferul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 2.230 lei.

De asemenea, s-a dispus şi reţinerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile.

Un tramvai de pe linia 32 din Capitală loveşte un BMW oprit la semafor pe linia acestuia.

Ceea ce urmează este confruntarea dintre şoferul autoturismului german şi vatmanul tramvaiului STB cu privire la natura regulilor de circulaţie.

Accidentul a avut loc în zona intersecţiei Bulevardului George Coşbuc cu Bulevardul Tudor Vladimirescu (Piaţa Chirigii).

Un tramvai a lovit un BMW oprit la semafor chiar pe linia de tramvai, urmând o confruntare verbală cu privire la regulile de circulaţie între şoferul autoturismului şi vatman.

Cum s-a ajuns la incidentul tramvai vs BMW

În primul clip video de la incident, după primele două minute, se vede un BMW care circulă pe liniile de tramvai, în faţa tramvaiului. Autovehiculele se opresc la semafor, iar la culoarea verde, maşina nu porneşte de pe loc.

Vatmanul porneşte tramvaiul şi împinge câţiva metri autoturismul. Şoferul se vede cum dă să coboare, dar se răzgândeşte, întrucât tramvaiul nu opreşte.

Trage mai spre dreapta, coboară şi vine la geamul din dreptul vatmanului, vociferând. Se aude cum dă cu pumnul în tramvai, în timp ce-i cere vatmanului să coboare.

”Dă-te la o parte! Ce cauţi pe linie?!”, se aude cum spune vatmanul, în timp ce vociferările şoferului BMW-ului continuă.

În înregistrare se aude cum unul dintre pasageri sună la 112 şi anunţă incidentul, povestind: ”Dă cu pumnul în uşa la tramvai”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here