După 1989 hip-hop-ul a început să-şi facă simţită prezenţa prin muzica românească şi odată cu trecerea anilor au tot răsărit adepţi ai curentului.

Mulţi rapperi care păreau zei în domeniu s-au stins uşor şi cel puţin la fel de mulţi cărora nu le dădeai nicio şansă acum sunt printre cei mai buni. Putem ajunge la ideea că România furnizează conţinut calitativ în materie de rap, iar mai jos avem o listă cu 100 de rapperi din România. Nu sunt toţi, nu sunt neapărat cei mai buni, ştim că sunt şi alţii de care poate nu s-a auzit şi care poate sunt mai buni ca majoritatea de aici.

Una peste alta, sunt 100 de rapperi şi, trecând peste prejudecăţile vestitelor treceri „la comercial”, sunt foarte buni şi trebuie să ne mândrim cu ei şi să ne asigurăm că muzica lor poate ajunge la cât mai mulţi.

Să-ncercăm o reţetă fără ură. Pace.

TOP 100 RAPPERI DIN ROMÂNIA

100. Rappa


» » » Vezi TOP 10


Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Nannerl, sora lui Mozart, căreia nu i s-a permis o carieră în muzică

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

22 Comentarii

 1. Sunt profund dezamăgită de acest top. Ma bucur sa vad nume ca Ombladon, raku, Sisu printre primele locuri, însă… sunt multe lucruri care m-au dezamăgit. În primul rand..Adda? Serios? Gani am înțeles ca exista în acest top, dar Adda? Ați pus-o pe Adda și pe Samurai nu? SAMURAI LIPSEȘTE? îmi pare rău și îmi vine greu sa o fac, dar am impresia ca topul acesta nu a fost făcut deloc după criterii ale muzicii de calitate și ale rap-ului adevărat. Poate Adda are mai multe vizualizari la melodii decât Samurai, dar pe ea o asculta și copii de 12-13 și cred sincer ca atunci când e vorba de rap adevărat, nu ei pot stabili topurile… am rămas profund dezamăgită și de locurile pe care se afla Dragonu, Chimie… de Kazi Ploae nici nu mai zic. L-ați umilit. Omu e de minim locul 10. Minim!!! Nu am nimic personal cu niciun artist. Fiecare cu muzica lui. Dar dacă totuși facem topuri, sa le facem cum trebuie…

  • Bravo Iustina, eşti tare. Un comentariu foarte pertinent. Ceva de genul: locul 1,2,3 e ocupat de cine trebuie, dar ar mai fi trebuit să fie pe aceleaşi locuri încă 10+. Continuă să asculţi rap de calitate, la un moment dat o să ajungi la concluzia că acest comentariu nu trebuia să-l laşi neam. Un om cu capul bine poziţionat între umeri ştie că sunt anumite chestii pe lume care nu sunt atât de discutabile pe cât par. Pace.

   • vad ca te-ai ofuscat destul de tare pentru faptul ca nu am fost de acord cu topul si nu mi s-a parut drept pentru multi rapperi din Romania. nu vad, sincer, ce am spus impertinent. daca tu asta ai inteles, nu stiu sigur ce as putea spune. ma bucur pt anumite nume care sunt in top 10 sau pe aproape (ca cele enumerate), dar multi rapperi merita un loc mult mai bun. in continuare mi se pare nedrept pentru ca samurai nu se afla in top 100.

    • Tot ce sugerez este să fim rezonabili şi să înţelegi că nu-ţi poate citi nimeni gândurile să expună preferinţele tale întocmai. Gândeşte-te câţi oameni au văzut articolul ăsta. Crezi că a fost vreunul de-acord întru totul cu ordinea topului? Evident că nu. Să mulţumim cerului că nu au comentat toţi. Nu am nicio legătură cu autorul articolului, habar nu am cine e, şi nici nu vreau să ies în evidenţă în vreun fel. Asta e realitatea cât se poate de logică. Pace.

 2. Te rog eu…daca nu asculti rap de calitate nu te incumeta sa faci topuri de genul…Vreo 15 din cei enumerati nici macar nu sunt rapperi. Ca sa nu mai zic : Samurai,Junk,Punk B,Vraciu,2Peu,Sshinobi,Zmeu’ Ninja,Urbankart,Reveleu,C.O.D,Inno si multi altii…Ei unde sunt?

 3. Publicitate
 4. Fiecare are un preferat si fiecare are un alt top in cap. De aceea multi vor comenta topul. Evident ca mai sunt scapari, insa top 10 cel putin e destul de ok. Pace

 5. Don Baxter, e pe 64 ? Vi-s nebuni, ma ? Dupa ce criterii v-ati ghidat… dupa marimea pulii? Si-asa, Don B cred c-ar fi in primii 5 :))) Da-va-n cacat.. SRG, unde e?

 6. e un simplu top, personal si nu general, dupa mine nici nu trebuie sa existe asemenea top-uri, este fara sens, nu ai cum sa compari nimeni altu cu flow rege…si cu altii

 7. Sincer, are dreptate Iustina, Adda nu prea are ce cauta aici… Pentru ce? Pentru 1-2 melodii în care are și ea o metafora, doua? Sa fim serioși! Nu prea pot sa ii spun „Top” la cum sunt așezați, ci doar o lista…nu știu după ce criterii au fost așezați asa… P.S.: Primi 10 sunt de acord ?
  Pace!

 8. Bossu meu la bani, nu mi-am bătut capu’ cu ordinea că poate sunt cretini care nu doar îl consideră pe jerico legat în vreun fel de hip hop ci chiar ca fiind în top 5. Nu mi-a plăcut că ai făcut leneveli de genu a pune câte o piesă de 2 ori (de ex. la Vladone și Papa Urban – puteai să forțezi și la Pietonu’ hehe :D) da’ io personal îmi știu rapperii și apreciez că ai adunat 100 minus piese diverse laolaltă s-ascult io când lucrez. Baftă.

 9. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele