De ce mâncau chinezii fosile de dinozaur? Nu din lipsă de hrană, cum greşit am pute fi tentaţi să credem la prima vedere.
În anul 2006 s-a descoperit că, timp de zeci de ani, sătenii din provincia Henan din China au dezgropat fosile de dinozaur pe care le-au confundat cu oase de dragon și, crezând că au proprietăți vindecătoare, le-au fiert în supă și le-au consumat pentru a trata amețelile și crampele la picioare.[sursa]
De ce mâncau chinezii fosile de dinozaur
Locuitorii din Henan au petrecut zeci de ani dezgropând oase despre care credeau că le-au aparținut dragonilor zburători. Oamenii au folosit oasele în medicina tradițională. Dar s-a dovedit că oasele erau de fapt fosile de dinozaur, iar acum oamenii de știință sunt cei care le dezgroapă în vederea efectuării de cercetări.[sursa]
Până nu demult, fosilele erau vândute în provincia Henan sub denumirea de „oase de dragon” cu aproximativ 25 de cenți kilogramul.
Oasele bogate în calciu erau uneori fierte cu alte ingrediente și date copiilor pentru a trata amețelile și crampele la picioare. Alteori, erau măcinate și transformate într-o pastă aplicată direct pe fracturi și alte leziuni, a spus cercetătorul.
Cercetătorul Dong Zhiming a făcut parte dintr-o echipă care a excavat recent în comitatul Ruyang din Henan un dinozaur mâncător de plante lung de 12 metri, care a trăit în urmă cu 85 până la 100 de milioane de ani. Descoperirea a fost prezentată într-un eveniment public.
Dong a declarat că, atunci când sătenii au aflat anul trecut că oasele provin de la dinozauri, au donat o cantitate de 440 de kilograme de fosile lui și colegilor săi pentru cercetare. În ultimele două decenii, sătenii au dezgropat aproximativ o tonă de oase.
„Ei au crezut că «oasele dragonului» erau de la dragonii care zburau pe cer”, a declarat Dong Zhiming, profesor la Institutul de Paleontologie a Vertebratelor și Paleoantropologie din China.
Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi - periodic şi gratuit - o notificare pe adresa de email atunci când publicăm articole interesante: