Cât durează să fierbi oul de struţ? O întrebare pe care mulţi curioşi gurmazi şi-au pus-o, având în vedere dimensiunile mari ale acestui ou. Iar dacă aţi încercat vreodată să gătiţi un ou de struţ, cu siguranţă aţi avut o adevărată aventură.

Cât durează să fierbi oul de struț

Un ou de struț are circa 2.000 de calorii și poate dura până la două ore pentru a fi fiert.[sursa]

Probabil că sunteți destul de familiarizați cu ouăle de găină: ce gust au, cum arată și numeroasele modalități de a le găti singure sau împreună cu alte alimente. Dar cum rămâne cu misteriosul și miticul ou de struț? La prima vedere, ouăle de struț ar putea să nu pară o gustare practică, dar beneficiile lor pentru sănătate le fac mai mult decât un experiment alimentar distractiv. Mâncatul lor nu este ceva nou – au o istorie îndelungată în multe culturi și localități, fiind un aliment atât pentru regalitate, cât și pentru oamenii obișnuiți.

Cât durează să fierbi oul de struț
Cât durează să fierbi oul de struț

Datorită dimensiunii lor, ouăle de struț nu sunt un aliment obișnuit în cea mai mare parte a lumii, astfel încât metodele de gătire și consumare a acestora nu sunt la fel de obișnuite ca în cazul ouălor de găină. Poate părea descurajant să abordezi un aliment atât de mare cu oalele, tigăile și spatulele obișnuite, dar nu ești singurul în dificultate aici.

Ouăle de struț, la fel ca majoritatea celorlalte ouă, conțin cantități mari de vitamine și minerale. Datorită cantității și diversității nutrienților și beneficiilor lor respective pentru sănătate, ouăle de struț pot constitui o masă mai hrănitoare (ca parte a unui fel de mâncare sau ca atare) și vă pot oferi cantitățile zilnice dintr-o serie de nutrienți esențiali.

• CITEŞTE ŞI:  Banca din Italia unde poţi garanta un împrumut cu parmezan

Ouăle sunt bogate în acizi grași omega-3, care au numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea vederii și sănătatea inimii. Deoarece majoritatea oamenilor nu consumă suficient acești acizi grași – și deoarece ouăle de struț sunt atât de mari – ele reprezintă o sursă excelentă de acest nutrient valoros.

Ouăle de struț conțin aproximativ 2.000 de calorii în medie, precum și 235 de grame de proteine. Este mai mult decât suficient din media zilnică pentru aceste două substanțe nutritive, așa că ar fi înțelept să împărțiți un ou de struț în câteva mese pe parcursul zilei (sau săptămânii).

Ouăle de struț au, de asemenea, cantități mari de magneziu, calciu, fier și potasiu, precum și câteva substanțe nutritive mai puțin cunoscute, dar la fel de importante, precum riboflavina și acidul folic. Deci, în ciuda faptului că este bogat în calorii, oul de struț oferă un număr vast de beneficii pentru organism.

Un ou de struț poate cântări 2-3 kilograme, cu o greutate medie de 1 kilogram. Acesta este cel mai mare ou depus de orice pasăre (dar cel mai mic ou în comparație cu mărimea păsării care îl depune) și veți dori să țineți cont de aceste proporții în orice rețetă pe care intenționați să o încercați. Un ou de găină cântărind în medie circa 60 de grame, asta înseamnă că un ou de struț este echivalent cu aproximativ 20 până la 25 de ouă de găină obișnuite în volum.

Cum se găteşte oul de struţ

În funcție de modul în care gătiți oul, prepararea acestui aliment poate dura foarte mult timp. Fierberea tare durează aproximativ 90-100 de minute, dar poate ajunge până la două ore, în timp ce o fierbere normală poate dura până la 60-70 de minute.

• CITEŞTE ŞI:  10 curiozităţi din Biblie, despre care nu ştiai că există

Dacă doriți să amestecați întregul ou pentru a face omletă, va trebui să găsiți o tigaie suficient de mare pentru ca gălbenușul să încapă, precum și niște ustensile mari.

Publicitate

Toate acestea pot face să pară că gătitul unui ou de struț nu este practic, dar un pic de gândire creativă poate fi de mare ajutor. Amestecarea oului se dovedește a fi cea mai ușoară opțiune pentru gătit, iar prin tăierea unei mici găuri în partea laterală a oului și turnarea acestuia în tigaie, îl puteți omogeniza într-un timp decent.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou: