Povestea lui Terry Jo Duperrault, o fetiţă de 11 ani găsită plutind în derivă în apele Oceanului Atlantic devine şi mai înfiorătoare pe măsură ce aflăm toate detaliile.

În anul 1961, o fotografie cu o fetiţă plutind pe o barcă gonflabilă în apele Oceanului Atlantic, avea să ajungă pe coperta revistei Life.

Când Nicolaos Spachidakis, secundul cargobotului grecesc Căpitanul Theo, a văzut-o pe Terry Jo, nu i-a venit să creadă. L-a alertat imediat pe comandantul vasului, care a schimbat cursul de urgenţă.

Ajungând în dreptul bărcii de salvare, membrii echipajului au fost şocaţi să vadă o fetiţă blondă, plutind de una singură pe mica barcă gonflabilă.

Dar cum a ajuns fetiţa în mijlocul oceanului?[sursa]

găsită plutind
Terry Jo Duperrault înainte şi după ce a fost salvată

O calătorie de vis pentru Terry Jo şi familia sa

Oftalmologul Arthur Duperrault visa de mult timp să-şi ducă familia într-o croazieră în zona tropicelor.

În anul 1961, Arthur a început să câştige suficient de bine încât să-şi transforme visul în realitate.

În acel an, în loc să îndure iarna grea din statul american Wisconsin, şi-a luat soţia, pe nume Jean, fiul în vârstă de 14 ani, pe nume Brian şi pe cele două fiice, Terry Jo şi Rene, în vârstă de 11, respectiv 7 ani şi au plecat către Bahamas.

De asemenea, au fost însoţiţi de Julian Harvey, un fost pilot al Forţelor Aeriene americane şi de soţia acestuia, pe nume Dene. Ajunşi în Fort Lauderdale, Florida, au închiriat iahtul Bluebelle.

vasul bluebelle
Vasul Bluebelle
Familia Duperrault

Pe 8 noiembrie 1961, au fost ridicate pânzele vasului Bluebelle. Conform aşteptărilor, excursia se desfăşura excelent şi toată lumea se simţea bine. Cel puţin aşa se vedea în ochii copiilor.

• CITEŞTE ŞI:  Charles Ponzi, omul din spatele piramidelor financiare

Noaptea terorii

În cea de-a cincea noapte a croazierei, Terry Jo a fost trezită de ţipete şi zgomote venind de pe punte, chiar deasupra camerei în care dormea.

Publicitate

„Am mers sus să văd ce s-a întâmplat. I-am văzut pe mama şi pe fratele meu întinşi pe podea. Era plin de sânge în jurul lor.”, a povestit Terry Jo reporterilor ulterior.

La scurt timp, l-a văzut pe Harvey, prietenul tatălui său, îndreptându-se către ea. Întrebându-l ce s-a întâmplat, bărbatul a plesnit-o peste faţă şi i-a spus să se ducă înapoi în cameră.

Înspăimântată, Terry Jo a mai ieşit o dată pe punte, când a observat că intră apă în interiorul camerei.

A mers din nou la Harvey, întrebându-l dacă ambarcaţiunea se scufundă. Acesta i-a răspuns sec: „Da”. Harvey a aruncat în apă o canoe, cadavrul soţiei sale, după care a sărit şi el.

Terry Jo a fost găsită plutind după 3 zile

Rămasă singură, Terry Jo şi-a amintit că pe iaht mai era o barcă de salvare gonflabilă. A reuşit să o lanseze pe apă şi s-a urcat pe aceasta, îndepărtându-se de iahtul care se scufunda.

Fără apă, mâncare şi nimic cu care să se protejeze de soarele arzător, Terry Jo a petrecut 84 de ore îngrozitoare în derivă, până a fost salvată de membrii echipajului de pe cargobotul Căpitanul Theo.

barca terry jo
Bărcuţa pe care Terry Jo a plutit în derivă

Ce s-a întâmplat pe vas

Terry Jo nu avea cum să ştie, însă înainte să fie trezită de zgomote şi ţipetele mamei sale, Harvey îşi ucisese deja soţia, pe care a înecat-o.

Dene avea o asigurare de viaţă în valoare de 20.000$, iar Harvey a vrut să ia banii.

Probabil că doctorul Arthur Duperrault l-a văzut pe Harvey ucigându-şi soţia. Pentru a nu lăsa martori, Harvey l-a ucis pe Arthur şi apoi pe ceilalţi membri ai familiei sale.

• CITEŞTE ŞI:  Robert Wadlow sau "Gigantul din Illinois", cel mai înalt om din istorie

Ulterior, ucigaşul a scufundat iahtul şi s-a îndepărtat pe canoe, împreună cu cadavrul soţiei sale, pe care l-a luat pentru a putea încasa asigurarea de viaţă.

Harvey a fost găsit de un alt cargobot şi dus la mal. Criminalul a declarat celor de la Paza de Coastă că iahtul a suferit o avarie şi s-a scufundat în timp ce el se afla pe canoe împreună cu soţia sa.

În timp ce era audiat, s-a aflat că micuţa Terry Jo a fost găsită în viaţă, plutind pe o barcă de salvare.

„Dumnezeule!”, a reacţionat Harvey la auzul veştii. „Este un lucru minunat!”, a spus apoi, încercând să dreagă situaţia.

Criminalul s-a sinucis

A doua zi, Harvey a fost găsit mort în camera sa de motel. Bărbatul s-a sinucis, fiind conştient că urma să-şi petreacă tot restul vieţii după gratii.

Acesta mai fusese implicat anterior în câteva evenimente controversate. Unul dintre ele a fost un accident rutier, în urma căruia fosta soţie şi mama acesteia au murit, el scăpând cu bine. De asemenea, alte două bărci de-ale sale s-au scufundat în condiţii dubioase, primind despăgubiri însemnate.

Terry Jo a fost dusă de urgenţă cu elicopterul la un spital din Miami, fiind slăbită şi deshidratată. Şi-a revenit complet după 11 zile de spitalizare. Ulterior, fetiţa şi-a continuat viaţa. S-a căsătorit, a avut copii şi apoi nepoţi.

Nici până în ziua de azi nu s-a stabilit de ce Harvey a lăsat-o în viaţă pe micuţa Terry Jo, dacă pe ceilalţi membri ai familiei i-a ucis.

Publicitate
• CITEŞTE ŞI:  Partea întunecată a lui Dr. Seuss, celebrul autor pentru copii care l-a creat pe Grinch

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

2 Comentarii

  1. Publicitate

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele