Parlamentarii din statul Alabama (SUA) au aprobat o lege care prevede castrarea chimică a violatorilor pedofili, înainte ca aceștia să fie eliberați din închisoare.

Actul normativ a fost propus de republicanul Steve Hurst.

castrarea chimică a violatorilor

Pentru a intra în vigoare, trebuie să fie promulgată de guvernatorul Kay Ivey, conform CBS News.[1]

În opinia parlamentarului, această pedeapsă este „potrivită” pentru cei care au abuzat copii

„Agresorii marchează pe viață acești copii, iar pedeapsa trebuie să fie pe măsura infracțiunii”, a declarat Hurst.
 
Această măsură ar urma să fie contestată de activiștii pentru drepturile omului, care ar putea invoca Amendamentul 8 din Constituție, ce interzice guvernului să impună pedepse aspre și neobișnuite cetățenilor americani.
 
„M-au sunat oameni în trecut, când am prezentat propunerea de act normativ, și m-au întrebat dacă nu mi se pare inumană. I-am întrebat ce este mai inuman decât să violezi un minor care nu se poate apăra sau fugi. Ei sunt nevoiți să treacă prin toate aceste lucruri. Asta este inuman”, a mai spus parlamentarul.
 
În opina sa, castrarea chimică ar putea descuraja potențialii agresori în viitor. „Dacă facem ceva, îi va descuraja. Poate vom reduce numărul pedofililor în Alabama”, a mai adăugat el.
 
De la jumătatea anilor ’90, opt state din SUA au introdus castrarea chimică sau chirurgicală a agresoilor sexuali, desi foarte rar au fost puse în practică astfel de pedepse. Primul stat în care s-a legalizat castrarea chimică a fost California.

De asemenea, castrarea chimică a violatorilor se practică în state precum Germania, Polonia, India, Argentina şi chiar Republica Moldova.

Publicitate

Abonaţi-vă la newsletter folosind butonul de mai jos, pentru a primi gratuit o notificare pe email atunci când publicăm un articol nou:

Lăsaţi un mesaj

Scrieţi comentariul
Vă rugăm să vă introduceţinu numele